Hva er mangfold og hvordan kan du håndtere det? Litt samtaleskole er også i kveld Monopol. Vår gjest foreslår at hvis tidene endrer seg, vil du kanskje eller ikke vil endre dem. Sosialantropolog, konsulent ved Kongeriket Norges ambassade i Riga Agnese Cimdiņa.

Agnese Cimdiņa kommer fra den sterke Nedeļi-familien på Piebalga-siden. Bestefaren hennes lærte henne navnet på hver plante og fortalte henne om forholdet mellom mennesker og natur. Etter høy- og høstsamtalene ble familiebordet fylt med deilig mat, og det var livsglede, sanger og samtaler som Agnese og søsteren hennes, pakket inn i et teppe, hørte på under bordet.

Agnese Cimdiņa har en doktorgrad i sosialantropologi og er konsulent ved Kongeriket Norges ambassade i Riga om bilaterale forretningsforbindelser, miljø, forskning, utdanning og kulturelle og sosiale spørsmål. Hun har en Master og PhD i sosialantropologi fra Universitetet i Bergen i Norge med fokus på økonomisk antropologi. Dybdestudie om entreprenørskap i interkulturelle og bærekraftige sammenhenger, mangfoldsledelse, nordiske institusjoner, økonomi, innovasjon og regional utvikling. Hun har vært foreleser ved norske og latviske universiteter i mange år.

Etter 13 år med studier og arbeid i nord, vendte hun tilbake til Latvia. Agnese er også sertifisert mangfoldsleder og har snakket mye om mangfold som hjelper en organisasjon eller bedrift å vokse. Hennes postdoktorale forskning fokuserer på nordisk entreprenørskap og bærekraft i Persiabukta. Agnese er styremedlem i Norsk Handelskammer i Latvia.