Home » «Vi kunne ikke evakuere beboerne i tilfelle en katastrofe»

«Vi kunne ikke evakuere beboerne i tilfelle en katastrofe»

by Peter Østbye

Denne fredag ​​ettermiddagen befant de regionale miljørådgiverne seg midt på landsbygda, 30 kilometer fra Lyon.

Det var ikke en foryngende ballade, men en svært politisk utflukt for å fordømme prosjektet med å installere nye EPR-reaktorer ved Bugey kjernekraftverk.

I Ain, i anledning årsdagen for Fukushima-katastrofen i Japan i 2011, denne 11. mars, husket de sammen med sveitsiske økologer at Bugey-kraftverket bare var 30 kilometer fra Lyon og at spekteret av en storulykke ble forsterket. av nylige hendelser i Ukraina, var til stede.

Grégory Doucet hadde sjelden hatt anledning til å snakke om dette emnet. Det indikerte ordføreren i Lyon fredag ​​kveld «Som ordfører i Lyon har jeg et veldig viktig ansvar for å vurdere om byen vår kan stå i fare for en atomkatastrofe relatert til anlegg nær hovedstadsområdet vårt. Jeg innser at vi ikke kunne evakuere eller beskytte innbyggerne i vår metropol i tilfelle en katastrofe..

Følgelig uttales aedile EELV «ugunstig for prosjektet med å installere et nytt par atomreaktorer av EPR-typen i Saint-Vulbas, 30 km fra Part-Dieu».

En stilling også støttet i Lyon-metropolen av Philippe Guelpa-Bonaro, visepresident med ansvar for energi: «Som vi gjør i Métropole de Lyon, må vi jobbe mellom naboterritorier etter de sosioøkonomiske modellene fra det 21. århundre, til tjeneste for den økologiske overgangen og fremtidens arbeidsplasser. Atomenergi er en risikabel sektor av det 20. århundre, forurensende og antidemokratisk.».

x

You may also like

Leave a Comment