Home » vi stopper ikke lenger Aleksander Kilde i Beaver Creek

vi stopper ikke lenger Aleksander Kilde i Beaver Creek

by Erlend Loe

Etter Super-G dagen før, fulgte nordmannen lørdag med utfor, hans andre seier for sesongen, og bekreftet returen på høyeste nivå, 11 måneder etter en alvorlig skade i høyre kne.

Ustoppelig! Rovfuglen i Colorado i år er Aleksander Aamodt Kilde. Og i dette tempoet er det et hattrick han fikk på søndag på den solfylte ruten til «rovfugler», Der den andre nedkjøringen finner sted, på slutten av alpinhelgen. «Det er utrolig. Jeg elsker å være her, jeg elsker å være i konkurranse igjen. Flott vær, flotte forhold, stort publikum og bra skikjøring, det er en god pakke«, Nordmannen var glad som i en drøm. Vinneren av Big Crystal Globe 2020 var Imperial. Fra posisjon 19 var han 0,66 foran østerrikske Matthias Mayer, 2014 olympisk mester i spesialiteten, som likevel trodde han kunne klatre til toppen av pallen. På tredjeplass er sveitsiske Beat Feuz, fire ganger eier av den lille utforgloben, som har gått ned til 1»1.

Hans landsmann Marco Odermatt tok den 15. demonstrasjonen med 1»65, 24 timer etter det første store slaget med seier i Super-G. «Jeg prøvde bare å gjøre mitt beste i dag. Siden i går var jeg desto tryggere på at jeg kunne gå bra på ski og holde farten«Sa han saklig etter å ha fløyet over nedstigningen. Hans fjerde seier i spesialiteten, den 8. i verdenscuppen. I midten av desember 2020 kunne han imidlertid ikke tenke seg å få tilbake gleden ved en slik suksess da han rev korsbåndet i høyre kne under Super G-trening i Østerrike i Hinterreit. Deretter ble han nummer to i verdenscuppen, og til slutt vant franskmannen Alexis Pinturault.

Seier tilegnet Jansrud

Den 29 år gamle skiløperen kom nettopp tilbake til konkurransen i Lake Louise, Canada forrige helg. Og torsdag på Beaver Creek kunne han ikke fullføre den første Super-G-en på programmet. Så vi trengte ikke vente lenger til det begynte å skinne igjen. Fredag ​​var seieren hans i Super-G velsmakende «bittersøt«Ifølge hans eget utsagn, fordi han var vitne til det svært fryktelige fallet til sin landsmann Kjetil Jansrud, som endelig var i stand til å reise seg og til og med gå på ski nedover bakken etter å ha krasjet voldsomt inn i sikkerhetsnettet ved utgangen av en» kurve «. Og Lørdag hadde han et ord til vennen sin, hvis første diagnose viste korsbåndskader og indre sidebåndskader og som kommer tilbake til Norge på mandag, meldte Skiforbundet.Denne seieren er tilegnet Kjetil. Det var en veldig følelsesladet dag i går. Vi bør alle berømme ham for oppførselen han hadde etter at han falt, gikk under og var en helt. Dette løpet er for ham», A dit Kilde.

You may also like

Leave a Comment