Home » Vi vet mer om historien til dette stedet på Côte d’Azur, verdsatt av Rolling Stones.

Vi vet mer om historien til dette stedet på Côte d’Azur, verdsatt av Rolling Stones.

by Thure Lindhardt

I følge boken The Ville av Dominique Tarlé – den franske fotografen som fulgte den berømte britiske gruppen under deres seks måneders opphold i Villefranche i 1971 – deretter boken Les Rolling Stones og Nellcote av Benoît Jarry og Florence Viard, i dag er dagen The Curious Chronicles of Nellcotesom vises i en engelsk utgave.

Dette store fortauet på nesten 400 sider er uten tvil det mest utgravde og best dokumenterte verket på Villa Nellcote og ga dens norske forfatter Geir Hornes ikke mindre enn syv års arbeid som ikke bare tok ham til Côte d’Azur, men ikke bare. Han utførte sin forskning på forskjellige steder for å rekonstruere historien til den representative boligen fra den ble opprettet.

«Ekte fascinasjon»

Han sier: «Jeg gjorde det til min ære å finne etterkommerne til de forskjellige eierne som bodde i villaen, grave opp gamle familiebilder og samle anekdoter om denne praktfulle bygningen som fascinerer meg. Fra byggingen i 1899 av Eugène Thomas, en velstående hotelleier fra sørvest, investor i byggingen av Hôtel du Parc Impérial i Nice, til Samuel Goldenberg, overlevende fra Titanic, som deretter kjøpte den i 1916 av skipsrederen Alexandre Bordes: villaen har én utrolig historie som jeg har prøvd å gjøre så levende og dokumentert som mulig.Som fan gir jeg selvfølgelig en privilegert plass til de seks månedene der Rolling Stones spilte inn dobbeltalbumet Exile on Main Street, selv om jeg ikke ble født da var «.

You may also like

Leave a Comment