Home » «Vi vil at alle skal ha det bra,» protesterer tyske olympiere med uniformer som dekker kroppen

«Vi vil at alle skal ha det bra,» protesterer tyske olympiere med uniformer som dekker kroppen

by Thure Lindhardt

Tradisjonelt konkurrerer idrettsutøvere i bikinidresser, men i internasjonale konkurranser er det tillatt å ha på seg en trøye som dekker hele lengden på beina. Så langt har imidlertid de fleste av formene i full lengde blitt tegnet kun av religiøse grunner.

Laget deltok også på treninger i slike drakter torsdag, men beslutningen om å bruke dem i kvalifiseringskampen søndag ble tatt kort tid i forveien.

«Vi vil at hver kvinne skal føle seg komfortabel i kroppen,» kommenterte Sarah Voss, en 21 år gammel tysk idrettsutøver. «Atletikk blir vanskeligere og vanskeligere når du begynner å vokse ut av babyens kropp.»

«Som liten jente syntes jeg ikke at strømpebukser var uvanlig. Men etter hvert som jeg kom i puberteten og menstruasjonen, begynte jeg å føle meg mer og mer ukomfortabel,» la Vosa til.

I april kunngjorde det tyske friidrettsforbundet at dets utøvere ønsket å motvirke seksualisering av friidrett ved å peke på problemet med seksuelle overgrep.

Olympierne ønsket å være et godt eksempel, noe de fikk ros for fra andre idrettsutøvere.

Jeg synes det er flott at de hadde så mye mot til å stå i sentrum av en enorm arena og vise jenter fra hele verden at de kan trekke hva de vil, sa den norske idrettsutøveren Julia Eriksen.

Ikke bare tyske olympiere har protestert mot at kvinnelige idrettsutøvere bruker nakne uniformer.

Som Jauns.lv allerede har meldt, har det norske landslaget i strandhåndball fått en bot på 1500 euro fordi utøverne kom til EM-bronsekampen i Varna i Bulgaria i shorts i stedet for de vanlige bikiniene.

Køre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund, sa boten selvfølgelig betales, men det bør være et fritt valg om hvordan utøverne skal kle seg til konkurransen, da det handler om hvordan utøveren har det i utstyret.

Lignende nyheter

Sangerinnen Pinka har på sin Twitter-profil innrømmet at hun er stolt av norske idrettsutøvere og er klar til å betale boten.

«Jeg er veldig stolt av det norske håndballkvinnene fordi de protesterte mot de svært sexistiske uniformsreglene. Det europeiske håndballforbundet bør straffes for sexisme. Bra for dere, damer! Jeg betaler gjerne boten deres. Fortsett med det! «

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment