Home » Victor Borsuk avslører hva du kan kite og leie i Brasil [WYWIAD]

Victor Borsuk avslører hva du kan kite og leie i Brasil [WYWIAD]

by Thure Lindhardt

Fantastisk! Som om verden bare er din [śmiech].

Er du mer en reisende, fotograf eller kitesurfer?

Jeg vil kalle meg en sportsfotograf. Fotografering og filming er det jeg liker best, så jeg prøver å kombinere det med sport og reiser. Jeg skal snart begynne å trene fallskjermhopping og jeg har forberedt meg hele livet på det fordi jeg gjerne vil legge til fotografi og filmproduksjon. Jeg jobber nå med et prosjekt som skal kombinere helikopterflyvninger, fallskjermhopping og et av bilmerkene. Det blir interessant!


Foto: Victor Borsuk

Implementering av et annet luftfartsprosjekt av Victor Borsuk. BMW M8 kjørte i et fly

Starten din i virksomheten var også interessant. Zocha Czyściocha …

Ja, det var et resultat av min første skade, etter at jeg ikke klarte å reise meg raskt. Jeg var rundt 20 år og innså at sporten jeg hadde vært utsatt for hele livet kunne ende over natten. Jeg klarte ikke engang å rekke opp hånden, men jeg hadde en idé om hvordan jeg skulle utnytte det faktum at jeg sitter på Hel og ikke kan trene. Kjæresten min og kjæresten min kom opp med en rengjøringstjeneste som vi kalte «Zocha Czyściocha».

Zosia Samosia, Jan Necessary, Anna Zaradna … Disse klimaene?

Oh du! Jeg gjorde det annerledes – i amerikansk stil. Utkledd som pin-up-jenter (t-skjorter med striper, bandanas knyttet rundt hodet og røde lepper), syklet jentene på Chrysler-sykler med bredt styre og lave saler til leiren. Vaskemidler og støvsugere ble fraktet i tilhengere så effekten ble kul. Det var en god forretning fordi velstående mennesker som kommer til sjøen og bruker tiden på kitesurfing, for eksempel, ikke vil gjøre noe så irriterende som å rydde.

Hva bæres dragen til denne hel?

Dette er interessant fordi kiteutstyret passer i praktisk talt alle biler. Jeg vet det fordi jeg i begynnelsen av min karriere bar sportsutstyr for fire personer i en golf «tre». [śmiech]! Platene er 1,40 m lange, så det er nok å sette baksiden av sofaen, og i noen biler er selv dette ikke nødvendig. Jeg pleide å kjøre dem til alle – både i minibiler og i store SUV-er og pickuper. Sistnevnte er de beste da jeg kan legge vått og skittent utstyr på sekken uten frykt.

Instagram viser din kjærlighet til SUV-er.

Du vet, de fungerer utmerket for utfluktene mine. Jeg har organisert reiser til Brasil i 10 år. Vi fløy til Fortaleza og leide pickuper der. I løpet av denne tiden fikk jeg teste alle pickupene som var tilgjengelige på markedet – fra Nissan Navara, Volkswagen Amarok og Ford Ranger til Mitsubishi L200. Jeg har til og med min personlige karakterbok, og jeg må innrømme at L200 alltid har fungert utmerket.

Selv under ekstreme forhold?

Å ja! Under disse utfluktene var vi nesten konstant på stranden, da størstedelen av den 1000 kilometer lange ruten førte gjennom slike områder. Du kan gjøre dette på lovlig vis i Brasil, men du må være forsiktig med … tidevann. En gang begynte en bil å trekke havet! Uten hjelp fra «lokalbefolkningen» med en diger traktor (den hadde større hjul enn våre biler), ville bilen seile ut i åpent farvann.

Er bilen bare et verktøy for deg?

Ikke i det hele tatt! Biler er en av mine lidenskaper. Livet mitt har utviklet seg slik at jeg har hatt – og fortsatt har – muligheten til å trolig kjøre i alle kjøretøyklasser. Fra de enkleste og minste til de dyreste bilene fra forsidene til magasiner.

Hva legger du mest merke til ved dem?

Inntrykket som bilen gjør i direkte kontakt. Disse sensasjonene varierer mye, spesielt på premiumbiler, som kan være utrolig dempet eller «gutted» når ytelse og lav vekt er viktigere. Jeg pleide å kjøre en Mercedes SLR McLaren og var begeistret fordi jeg hørte smellet og kjente kraften. Men jeg savnet den for eksempel i en Ferrari som denne fordi den var for godt dempet.

Er det noen andre biler som ikke svarte til forventningene dine?

Godt spørsmål! Det er en så morsom boksformet KIA Soul som ser flott ut på utsiden. Jeg har aldri sett den som en bil for meg selv, men jeg likte den for dens sexy design og kule stilelementer. En venn av meg lot meg en gang sitte bak rattet. Jeg traff gassen og tenkte at noe var ødelagt fordi bilen ikke akselererte i det hele tatt. Så skjønte jeg at uvanlige utseende ikke alltid går hånd i hånd med kjøreglede.

Og hva hadde hun?

Jeg hadde gleden av å jobbe med BMW i flere måneder. Der fikk jeg en hel flåte med «emek» – fra M2 til M4 til M8. Jeg kjørte sistnevnte i nesten en måned og inntrykkene bak rattet var bare kosmiske. Hver gang skalv hendene mine av adrenalin. Jeg gjentok for meg selv: «Ok, jeg blir ikke gal i dag, jeg skal være høflig». Men jeg kunne bare ikke. Det var nok til at jeg nyste og ved et uhell tråkket på gasspedalen … Jeg ble også gal med disse bilene på den schlesiske ruten under oppsyn av instruktørene. Noen ganger kunne jeg ikke tro at dette virkelig var livet mitt.

Jeg forstår deg! Hva annet?

Det kan komme fra et helt annet fat. Da jeg jobbet med Mitsubishi, ga de meg en L200 pickup. Zaje …. bil! Jeg husker et prosjekt på Cypre Rewski hvor jeg strakte meg 100 meter i et tau, vi fikk tillatelse fra ordføreren og vi kjørte til stranden i denne bilen. Jeg elsket hvordan denne bilen kjørte utrolig på sanden. Vi fløy dit litt fordi det var tomt og bilen kjørte som på asfalt.

Din første bil var den nevnte Golf?

Jeg solgte den nylig for 100 PLN [śmiech]. Men min første bil som jeg kjøpte for mine egne penger var Holden Barina, den australske ekvivalenten til Opel Corsa. Jeg kjøpte den da jeg var 18 da jeg fortsatt bodde i Australia. Butikken Barina var i så ut som noe fra en amerikansk film fordi den hadde flagg og en viftet pufferfisk foran inngangen. Bilen kostet 1,5 tusen. Hull. Australsk og trodde jeg gjorde mye fordi den hadde klimaanlegg. Dessverre stoppet bilen så snart jeg forlot varehandelen og startet klimaanlegget.

Hvilken uflaks! Hva kjører du nå

Jeg har to private biler og ingen er nye. Jeg har fortsatt bekymringer om å være bundet til et lån eller leasing. Jeg liker ikke faste kostnader. Jeg er også økonom og jeg ville synes det er vanskelig å takle et så stort verditap umiddelbart etter kjøpet. Jeg prøver å konsumere på et nivå som mer eller mindre bryter meg ned. Jeg har altså en 340 hk Audi A8 D3 med 4,2 V8 bensinmotor. Verdens beste bil! Den har luftfjæring og massasjeseter, noe som gjør den til den perfekte kilometerdemperen.

En veldig økonomisk bil…

Jeg lastet ned en BMW X3 fra USA for selv å sjekke hvordan importen ser ut og om du kan tjene penger på den. Jeg skal legge dem ut for salg på et tidspunkt og se om denne investeringen lønner seg. I så fall kommer jeg nok til å gjøre det oftere fordi jeg liker dette scenariet: importere, gamble, selge med fortjeneste eller i det minste uten tap. En venn av meg har nylig pusset opp en Datsun 280Z, og jeg tenker nå på en av disse lekene.

Audi B8 4.2 V8 Victor Borsuk

Foto: Victor Borsuk

Victor Borsuks Audi A8 4.2 V8

Og noen «elektriker»?

Vet du at du gjør det? Det eneste jeg frykter er lading. Likevel synes jeg det tar for lang tid og det er for få stasjoner hvor dette er mulig. Jeg har allerede prøvd å kjøpe en Tesla fra Norge, så du kan gjøre en avtale der. De kjøpte dem der uten moms og de har mange av dem slik at du kan få dem billig. Og de som Elon Musk «mater» med superladere for livet gratis! Kanskje det blir et nytt eksperiment etter å ha importert det fra Amerika.

Ville du kjøpt diesel i dag?

Mener du drivstoffprisen [Śmiech]. Jeg sier ikke ja, jeg sier ikke nei. Jeg er tilhenger av en mulighet, og jeg har ikke funnet en relatert til diesel ennå. Jeg utelukker ikke et slikt kjøp i fremtiden dersom det blir funnet et godt «empyem». Men hvis jeg hadde ubegrensede ressurser og kunne velge hvilken som helst ny bil, ville jeg brukt bensin og valgt politisk ukorrekt bensin.

Foran, bak eller 4×4?

Avhenger av om. Hvert alternativ har sitt eget sett med fordeler, men hvis jeg ønsket å føle meg trygg i hverdagen, ville jeg nok gått med firehjulsdrift.

Og til slutt – manuell eller automatisk maskin?

I dag ville jeg merket maskinen i konfiguratoren uten å nøle. Men en med paddle shifters slik at du kan spille girskift nå og da.

You may also like

Leave a Comment