Home » VIDEO. Ajaccio: besøk ombord på den franske marinens Languedoc-fregatt

VIDEO. Ajaccio: besøk ombord på den franske marinens Languedoc-fregatt

by Peter Østbye

Ankom fredag ​​morgen, gjorde den franske marinens antiubåtbygning en tredagers mellomlanding ved havnen i Ajaccio mellom to treningsøkter. Corse-Matin tok fatt på dette moderne og overutstyrte skipet, noen ganger brukt i konfliktsoner. guide

Klokken ti på dekk. En del av mannskapet dro for å hente kassene som var levert like ved gangbrua som fører ned til kaia. «Unnskyldning. « Om ikke for mange inviteres journalister høflig til å gå videre. «Det er plikten å spise», smiler kommissær Marc*, som har kommet for å hilse på media. Plettfri uniform og sjøgrønne øyne, denne vil være vår guide for et kalibrert besøk. For vi sirkulerer ikke som i en mølle om bord på fregatten Languedoc. Siden fredag ​​morgen har den skarpgrå bygningen til den franske marinen ligget i bukta ved siden av de fargerike skipene Corsica Linea og Corsica Ferries. En premiere i havnen iAjacciosom aldri hadde vært vertskap for en ny generasjons fregatt.

2017 tatt i bruk, den Languedoc er en 142 meter lang anti-ubåtfregatt spesialisert på å oppdage fiendtlige ubåter. Hvis hjemmehavnen hennes er Toulon, er bygningen ofte basert i det østlige Middelhavet, som den noen ganger forlater avhengig av oppdraget. Nylig var fregatten derfor i Nord-Atlanteren, med innfall i Norskehavet og Barentshavet. Den utfører blant annet overvåkingsoppdrag, for eksempel i Persiabukta, hvor den i 2020 skal delta i en europeisk overvåkingsaksjon i det svært følsomme Hormuzstredet mellom Iran, Sultanatet Oman og De forente arabiske emirater. Noen ganger er oppdragene mer intense. I juni 2019 gjentok spesialistmediet Opex 360 jakten på en russisk ubåt som Languedocunder en operasjon kalt «Jakten på rød september» som aldri ble bekreftet av myndighetene.

Kommandør Claire Pothier er den første kvinnen som kommanderer en annenrangs fregatt i den franske marinen.  - Foto Florent Selvini

Med sine mange sensorer er fregatten i stor grad utstyrt for dette. Et Caïman marinehelikopter, et fly spesialisert i anti-overflate- og anti-ubåtkrigføring, sitter på broen. Og på baksiden av bygningen, hvis metallarmer er foldet inn i hverandre, ser det ut til at en imponerende sonar venter på bedre dager. Umulig å filme eller fotografere det, men utstyret er kjent for fagfolk. CAPTAS-4 slept ekkolodd er faktisk et av flaggskipene til den franske luftfartsspesialisten Thalès og koster beskjedne tre millioner euro. Et vidunder av teknologi nylig tatt i bruk av den amerikanske marinen. Den kan dykkes ned til hundrevis av meter og er designet for å søke etter store gjenstander over lange avstander, såkalt lavfrekvent sonar, som egner seg best for antiubåtkrigføring.

torpedoer, kanoner og missiler

Disse langdistanse kryssermissilene ble spesielt brukt under Barzé og Him Shinshar-bombingene i Syria.  - Foto Florent Selvini

Den overførte informasjonen behandles lenger opp, i operasjonssentralen, byggets virkelige nervesenter. Et stort mørkt rom foret med dusinvis av skjermer delt inn i konsoller, en slags spesialiserte moduler. Ekkoloddinformasjon kommer til Electronic Warfare-modulen. «Så snart vi fanger opp en radarfrekvens, blir den behandlet her»forklarer Chief Petty Officer Florian, som fører tilsyn med sentrale operasjoner. «Vi har en radaravlyttingsdel og en radioavlyttingsdel. » Men i fregatten behandler vi ikke bare informasjon. Central Operations har dermed 16 spesialiserte konsoller, inkludert fire for anti-ubåtkrigføring, resten er delt mellom en overflatemodul, en luftmodul og en artillerimodul. Fordi bygget er tungt bevæpnet. I tillegg til torpedoer, rommer den også en 76 mm flerbrukskanon og langdistanse kryssermissiler beregnet for landoppskyting, samt ASTER luftvernmissiler (overflate-til-luft-missiler) og hav-til-sjø-missiler, beskriver Kaptein Claire Pothier. Operasjonelle kapasiteter blir noen ganger tatt godt i bruk i konfliktteater. I april 2018 Languedoc gjorde sin ilddåp under Barzé og Him Shinshar-bombingene i Syria, og avfyrte tre kryssermissiler for første gang.

Og når de ikke er involvert i militære operasjoner, er mannskapet Languedoc Tog i Middelhavet. Av hvilken grunn? Flere scenarier ifølge kommissær Marc. «Vi kan simulere en brann, en mann over bord, et demningsbrudd, et kjemisk angrep», forklarer han. Nylig Languedoc selv trent med en marinens atomangrepsubåt, også under trening. Dessuten er det mellom to treningsøkter Languedoc til kai i Ajaccio. Historie for å fylle bensin, men også for en delegasjon som skal delta i minnemarkeringene 8. mai. Fregatten bør også pyntes for anledningen.

Før du legger ut på nye eventyr denne mandagen.

* Kun fornavn oppgis for en del av mannskapet.

You may also like

Leave a Comment