Home » VIDEO. Denne nordmannen forteller om sin hverdag i en by der vinteren er 24 timer i døgnet

VIDEO. Denne nordmannen forteller om sin hverdag i en by der vinteren er 24 timer i døgnet

by Thure Lindhardt

TIL Kjølbard, i Norge gir septemberjevndøgn plass for et blendende og konstant skumring. Og i motsetning til hva folk tror, ​​har denne polarnatten ingenting deprimerende, tvert imot, den byr på unike og magiske øyeblikk. Oppdagelse.

Denne gangen, kjent som «den mørke årstiden», er ofte nordmenns favoritt. I fire måneder ble Svalbardskjærgården kastet ut i mørke 24 timer i døgnet. Og med god grunn: Denne byen ligger på polarsirkelen, bare 1050 kilometer fra Nordpolen.

For fem år siden bestemte Cecilia Blomdhal og kompanjongen seg for å legge koffertene sine der. Fra nå av kan de ikke lenger klare seg uten dette helt spesielle livet der de lever åtte måneder i lys og fire måneder i mørke. «Kroppen har ikke behov for å legge seg, vi kan leve med 4 timers søvn» forklarer hun til våre kolleger fra Løkkesider.

«Vi kjører snøscootere, tar sledene og ser på isbreene. I helgen drar vi til små hytter midt i blinken, uten vann eller strøm. Vi blir der i helgene, vi spiser godt, vi går på ski. Hele poenget er å være ute. Det høres kanskje ut som en utflukt, men det er bare en helg. «

I løpet av denne lange polarnatten kan nordmenn nyte et sublimt skue rett over hodet hver dag: det berømte nordlyset. Og siden gode nyheter aldri kommer alene, kan du møte isbjørn underveis.

Se (en video signert Løkkesider):

Nok til å sette stjerner i øynene våre!

You may also like

Leave a Comment