Home » VIDEO. En eldrebolig organiserer virtuell virkelighetsreiser til Toulouse

VIDEO. En eldrebolig organiserer virtuell virkelighetsreiser til Toulouse

by Thure Lindhardt

det nødvendige
Utstyrt med virtual reality-briller oppdager seniorene nye regioner i verden i Domitys-residensen. Med denne innovasjonen er det endelig mulig å reise for disse seniorene som har blitt begrenset av pandemien.

I løpet av sekunder kjøper Yvonne en enveisbillett fra Toulouse til Tokyo. Hun går i de blomsterrike gatene i den japanske hovedstaden. Besøket er fullført. Fra Fuji-fjellet til de tradisjonelle avenyene med kirsebærtrær, er åttiåringen overrasket. For denne senioren ble turen til den stigende solens land gjort mulig takket være virtuell virkelighet. Uten å forlate de komfortable lenestolene i Domitys» bolig, kunne hun oppdage et annet kontinent i løpet av få minutter.

«Det vanskeligste er å komme tilbake til virkeligheten, jeg hadde inntrykk av at eventyret aldri ville ta slutt», innrømmer Yvonne og tar av seg den oppslukende hjelmen. Omtrent ti av dem fordyper seg på denne korte turen på rommet til boligen nær Bonnefoy-distriktet. Japan, Alaska eller Norge er nå innen rekkevidde. «De fleste av deltakerne er seniorer som ikke lenger kan reise, vanligvis på grunn av fysiske problemer. For eksempel var vi sammen med en beboer som drømte om å reise til Norge, men som aldri klarte det, sier Laure Castaing, vert for Domitys.

Brillene passer for alle
DDM – XAVIER DE FENOYL

En mulighet til å rømme

Med subversiv musikk, detaljert fortelling og hodetelefoner med utvidet virkelighet er seniorer fullstendig oppslukt. En mulighet til å flykte litt mer fra den vanskelige situasjonen knyttet til pandemien. Det som overrasket initiativtakerne til dette prosjektet er hvor godt seniorene har mottatt dette nettverksarrangementet.

For Sébastien Gautier, direktør for boligen, er teknologi og pensjonister ikke nødvendigvis uforenlige: «I dag kan vi dra nytte av innovasjoner og vi må bruke dem. Eldre mennesker er mer tilkoblet, men har ikke alltid fritiden til å oppdage denne typen teknologi. Etter disse virtual reality-turene vil det bli arrangert andre morsomme aktiviteter for seniorer.

You may also like

Leave a Comment