Home » VIDEO. Fotballspiller Emmanuel Macron: «Han har en god ide om spillet,» analyserer Arsène Wenger

VIDEO. Fotballspiller Emmanuel Macron: «Han har en god ide om spillet,» analyserer Arsène Wenger

by Thure Lindhardt

Presidenten, som allerede hadde deltatt på en treningsøkt for Olympique de Marseille i begynnelsen av sin periode i 2017, tok på seg stegjern torsdag 14. oktober i Poissy (Yvelines). Han spilte på Variétés Club de France (inkludert tidligere fotballspillere Alain Giresse, Robert Pires, Christian Karembeu). Foran dem står omsorgsteamet fra det interkommunale sykehussenteret Poissy Saint-Germain-en-Laye. Det er første gang en president i Den femte republikk har spilt en fotballkamp.

Inntektene fra spillet ble donert til Fondation Hôpitaux de Paris-Hôpitaux de France, ledet av Brigitte Macron. I en direktesendingssekvens scoret Emmanuel Macron til og med et mål, en straffe og skjøt rett inn i midten.

Noen, som førstesekretæren for sosialistpartiet Olivier Faure, fordømmer en kommunikasjonsoperasjon som minner om den til Valéry Giscard d’Estaing i 1973. Finansministeren kjempet for presidentvalget i 1974, der han tapte mot François Mitterrand.

Statsoverhodet kom med noen kunngjøringer i dag: Et beløp på 200 millioner euro vil bli frigitt, hvorav 100 millioner vil være i 2022. Disse pengene skal brukes til å bygge 5000 nye sportsinfrastrukturer innen 2024. Emmanuel Macron, som ennå ikke har erklært seg som kandidat til presidentvalget i 2022, har kommet med flere og flere investeringskunngjøringer de siste ukene.

You may also like

Leave a Comment