Home » VIDEO. OL i Tokyo: Karsten Warholms bragd på 400 meter hekk, som slår verdensrekorden

VIDEO. OL i Tokyo: Karsten Warholms bragd på 400 meter hekk, som slår verdensrekorden

by Thure Lindhardt

det nødvendige
Nordmannen Karsten Warholm vant over 400 meter hekk. Utøveren slo sin egen verdensrekord på 76 hundredeler.

Et sjokk! Karsten Warholm og Rai Benjamin tilbød over 400 m hekk et av de vakreste løpene i de olympiske lekers historie, hvor nordmannen ikke vant noe for amerikaneren ved å ødelegge verdensrekorden (45 sek. 94). En duell, en ekte en, essensen av friidrett, mellom to motstridende personligheter, ikke i øyehøyde, men side om side, en runde og 10 barrierer med sikkerhet om at én feil vil koste seier og berømmelse.

Vulkanen Karsten Warholm og den kontemplative Rai Benjamin leverte det aller beste på den største scenen i verden. På 45 sekunder 94 slo nordmannen sin egen verdensrekord (46 sekunder 70), som han hadde satt i Oslo 2. juli, og la amerikaneren (46 sekunder 17) bak seg med to vanvittige rundetider. Olympiastadion i Tokyo – dessverre uten tilskuere – skal ha vært åsted for nok en uforglemmelig duell mellom Carl Lewis og Mike Powell under friidretts-VM for 30 år siden.

«Gal»

«Det var det største løpet i OL-historien. Jeg tror selv Bolts 9 sek. 5 (9.58, som han oppnådde ved verdensmesterskapet i 2009) kan ikke følge med,» sa Rai Benjamin. I varmen fra den japanske sommeren (rundt 33 grader og 60 % luftfuktighet) tok brasilianeren Alison dos Santos til og med 3. plass på 46 sek 72, bedre enn den forrige verdensrekorden satt av amerikaneren Kevin Young (46,78) fra 1992 til dette sommer, og det har nå kostet mye aldring.

ud83d udea8 Ny verdensrekord i finalen over 400 m hekk ud83d udea8

Karsten Warholm og Rai Benjamin slår begge verdensrekorden med stratosfæriske tider, 45»94 for den norske og 46»17 for den amerikanske ud83c udf89 # Tokyo2020

Følg de olympiske leker direktehttps://t.co/oQuEFfAwUc pic.twitter.com/euXphCyq8I

– francetvsport (@francetvsport) 3. august 2021

«Jeg blir fortalt at jeg er gal når jeg sier at han kan slå verdensrekorden under 46 sekunder, men se nøye på tallene,» forsikret den olympiske mesteren fra 1992 i avisen L’Equipe om morgenen. Han hadde nese, selv om han snakket om Benjamin og ikke Warholm.
Etter seieren, knelende, utmattet, skjorta revet, leverte Warholm duellen til sin beste motstander, som verken fant sted i Monaco i juli (Benjamin hadde avlyst i siste liten) eller i den felles semifinalen på søndag uten at det skjedde. spilte for mye.

«Renessanse»

Den 25 år gamle to ganger verdensmesteren holdt seg til logikken og ble olympisk mester for første gang i karrieren.
«Jeg drømte som en gal om det. Jeg tenkte dag og natt på å få den siste medaljen for samlingen min. Jeg tok ingen hinder, jeg klarte til og med å akselerere igjen til slutt. C «er så enorm, det er historisk.» , sa han. Han bekrefter at han holder en disiplin i full gang som han relanserte for fire år siden med Benjamin: 13 av de 20 beste tidene gjennom tidene har blitt satt av den ene eller den andre siden 2018 (ni for Warholm, fire for Benjamin) .

«Det er en ny æra, renessansen til 400 meter hekk og jeg tror vi kan forvente flere slike løp i fremtiden,» la nordmannen til. Tokyos ytelse har absolutt blitt hjulpet av fremveksten av nye kortdistansespiker de siste månedene, etter det som har skjedd i mellomområdet i to år og på veien i fem år.

45 sek. 94: Vinnerens tid gjør deg svimmel – han ville ha gjort det mulig å bli fransk mester på 400 meter flat i år – en tid som Warholm var ute etter i veien for seg, og angrep løpet veldig hardt før han mot slutten av Benjamins retur, var knapt blitt «tregere». Kvinneløpet kan by på nok en episk duell med verdensrekord mellom de to amerikanerne Sydney McLaughlin og Dalilah Muhammad fra onsdag.

You may also like

Leave a Comment