Home » Videospill: Shiro Games, Bordeaux-studioet som er ansvarlig for tilpasningen av «Dune: Spice Wars»

Videospill: Shiro Games, Bordeaux-studioet som er ansvarlig for tilpasningen av «Dune: Spice Wars»

by Thure Lindhardt

Noen måneder etter at første del av Denis Villeneuves film åpnet på kino, kommer Dune tilbake på scenen i 2022 med to videospill rett fra universet, født av Franck Herbert (1). Dune ble utgitt i USA i 1965 og la grunnlaget for science fiction og regnes som den bestselgende romanen i sitt slag over hele verden. Bare det. Det er nok å si at ved snuoperasjonen forventes det ydmyke studioet Shiro Games seriøst av både et stort fellesskap av spillere og fans av romanen for dets fremtidige spill. «Dune: Spice Wars», hvis tidlig tilgang på PC-en er annonsert for midten av 2022.

«På Shiro Games utvikler vi våre egne univers og karakterer. Det er nok å si at vi ikke var veldig hotte da utgiver Funcom i 2018 foreslo at vi skulle endre en lisens for rettighetshaverne. Men når? Han fortalte oss at License Dune, vi svelget våre prinsipper og tenkte i 48 timer før vi godtok og signerte dem!» Ler Sébastien Vidal, studioets daglige leder, en stor fan av romanen og dens ulike tilpasninger.

Videospill: Bordeaux og Angoulême lager SO Games for å kombinere attraktivitet og nøkternhet

Et visittkort som heter Northgard

Funcom eies av kinesiske Tencent og er en norsk utgiver som særlig «Conan Exiles «. Han tok tilbake rettighetene til Dune fra Legendary Studios, som de hadde fra Brian Herbert, forfatterens sønn, som fortsetter å skrive nye romaner rundt Dune-syklusen. Og hvis utgiveren har bestemt seg for Shiro Games, er det ingen tilfeldighet, men takket være suksessen til hans forrige spill «Nord Gard«. Hvis Bordeaux-studioet har gjort seg bemerket med «Evoland 1 og 2», det er greit med «Nordgard» at det har gjort seg bemerket i den globale videospillscenen.

Siden lanseringen i 2018 på ulike plattformer, har dette sanntidsstrategispillet satt i et nordisk univers solgt mer enn 2,5 millioner eksemplarer, pluss tre millioner tilleggsinnhold! Hvis den ikke treffer de seks millioner eksemplarene av Dead Cells solgt av Motion Twin, et annet talentfullt studio basert fra Bordeaux, kan Shiro Games skryte av å ha formet åndene. Med denne prestisjetunge lisensen, inkludert en tilpasning fra 1992, må han nå finne opp seg selv på nytt «Dune II: The Battle for Arrakis«(Westwood Studios) la grunnlaget for moderne sanntids strategispill.

«Vi er under et stort press, det er sikkert! Men vi kommer til å følge i Northgards fotspor, det vil si ved å bygge et sanntidsstrategispill med litt mindre mikrostyring av enheter og mye lengre tid.» strategi ved å bruke Dune- gir en viktig plass til spesifikke elementer: lederne, innflytelsesspillene til de store husene, spionasje, attentatene og selvfølgelig krydderet! » forklarer Sébastien. Vidal, som opplyser at han var direkte inspirert av romanen, ikke 2021-filmen.

Videospill: Hvordan Playwing-dragene bygde redet sitt i Bordeaux

Krydderkrigene

Samtidig som et stoff, kilde til rikdom og makt, geopolitisk engasjement, interstellart drivstoff og substans som muliggjør et glimt inn i fremtiden, inntar krydderet faktisk en sentral plass i universet til Dune. «Vi ønsker å transkribere denne dimensjonen ved å utvikle et helt spill som fokuserer på økonomien til krydderet, dets pris, dets etterspørsel, beslutningen om å selge eller lagre, etc.», la administrerende direktør i Shiro Games til. Ørkenøkologien og faunaen til Dune vil også spille en viktig rolle i dette spillet som bevarer sanntid, men som åpent ser til siden av 4X-spill som blander utforskning, utvidelse, utnyttelse og utryddelse.

For å variere stemningene, integrerer spillet fra Shiro Games dag-natt-syklusen, som spiller en viktig rolle i det Dune-spesifikke økosystemet (kreditt: Shiro Games).

Når spillet slippes i Early Access, vil det være tre måter å vinne på (diplomatisk, militær og hegemonisk) samt to hus (Atreides og Harkonnen) og flere kjente hjerner. Men målet – som Northgard og mange spill som en del av Game as a Service – er å jevnlig legge til nye hjem og nytt innhold med betalte eller gratis oppdateringer.

Syv millioner euro i salg

Stort sett de femten ansatte som er ansvarlige for utviklingen av «Dune: Spice Wars» innen Shiro Games. Et team som kan virke mikroskopisk for et prosjekt av denne størrelsen, men som ikke skremmer Sébastien Vidal, tvert imot: «Disse spillene er ganske komplekse i sin mekanikk, men mindre grådige enn Triple A-produksjoner. For Northgard overrasker det mange mennesker, men det var bare seks av oss som jobbet med det! Vi er vant til å jobbe i små team, veldig smidige, iterative, raske og med mye autonomi og ansvar.»

Shiro Games sysselsetter totalt rundt femti personer med en omsetning på syv millioner euro i 2020 og samme beløp i 2021. Resten av teamet tar for seg oppdateringer til Northgard og utviklingen av Wartales, den nye tittelen som skal publiseres på slutten av 2021. Og denne taktiske åpne verden-rollespillet ser lovende ut, med tallene ved lansering som langt overgår Northgards på sin tid. 2022 bør derfor bli et veldig godt år for Shiro Games. For å fortsette å vokse vil rekrutteringsstudioet flytte til større lokaler i løpet av de kommende ukene, de tidligere kontorene til NP6 Quai des Chartrons. Bak storfisken Ubisoft Bordeaux og Asobo Studio med godt over 200 ansatte, er Shiro Games det tredje største studioet i Bordeaux.

Videospill: Asobo Studio åpner hovedstaden