Home » Vil du se nordlyset i Nederland? Reis raskt til nord i landet vårt!

Vil du se nordlyset i Nederland? Reis raskt til nord i landet vårt!

by Thure Lindhardt

Alltid ønsket å se nordlyset? Lysfenomenet er generelt bare godt synlig nord på kloden vår. I Europa, spesielt i Norge, Sverige eller Finland, har du mulighet til å se det spesielle nordlyset med egne øyne. Naturfenomenet, også kalt aurora borealis, sies å være en uforglemmelig opplevelse og finnes i ulike varianter. Med (grønt) lys som bevegelige lysbuer, lysgardiner eller til og med flammende lys.

Nordlys i Nederland

Nordlyset kan sees i vårt eget land i kveld, og du vil ha en sjanse til å få et glimt av dem neste natt også. For å gjøre dette må du reise til nord i Nederland. I går kveld kunne man se det i det fjerne på Terschelling.

Hvor ofte ser du nordlyset i Nederland?

Dessverre vil du ikke se nordlyset i Nederland like sterkt som på bilder av polarsirkelen. De giftige grønne flekkene av lys eller flammer kan bare sees mye lenger nord. Men selv der er det ingen garantier, forholdene må være helt riktige: himmelen må være klar, nordlyset sees best ved nymåne og lysforurensning kan være lav.

Det er ganske unikt å kunne se det i Nederland og spesielt på denne tiden av året. Det blir ikke mørkt i Arktis om sommeren. På Weer.nl leser vi at det har med solens aktivitet å gjøre: «HNordlys skapes når ladede partikler fra solen kolliderer i enorme hastigheter med nitrogen- og oksygenpartikler høyt oppe i atmosfæren vår.» Så du kan kalle det en slags «solstorm».

Større sjanse for nordlys

Eksperter ser gode muligheter for at vi vil kunne observere nordlyset hyppigere i årene som kommer. Det har med solens aktivitet å gjøre. Nordlyset sees best mellom midten av september og midten av mars. Du har aldri garantier selv når du reiser til de beste stedene i Norge. Det er et uforutsigbart naturfenomen. Det er akkurat det som er magien og det som gjør den veldig spesiell når du ser den.

I natt ble det hovedsakelig tatt bilder av nordlyset på Vadeøyene. Han kan sees igjen natt til 13. til 14. mai. Hopp raskt inn i bilen og prøv å holde deg våken. Krysser fingrene for at det ikke blir overskyet, for det er ødeleggende å oppdage akkurat dette fenomenet.

For å bli begeistret, noen flere bilder fra i går kveld:

Irene Boskma

Irene er tekstforfatter og blogger. I tillegg til å skrive, elsker hun å løpe og reise verden rundt. Enten korte eller lange turer…

You may also like

Leave a Comment