Home » Vil elbiler bli forbudt fra ferge?

Vil elbiler bli forbudt fra ferge?

by Connie Nielsen

For en tid tilbake varslet det norske fergesambandet Havila Kystruten at de ikke vil tillate el-, hybrid- og hydrogenbiler om bord på sine skip. Bakke? sikkerhet og bekymring i tilfelle brann i slike kjøretøy. Vil Stena Line og Polferries følge i Norwegians fotspor? Vi har svaret.

Vi fant nylig ut hvor vanskelig det er å utslette en elbil fullstendig. Husk det En elektrisk Mercedes brant ned til grunnen i nærheten av Tri-City. Slukkeprosessen og fremfor alt den tidkrevende kjølingen av batteriet, som man ikke ville gi opp, varte totalt 21 timer. Dette er polsk rekord i slukketid for elbiler. En beholder med vann ble brukt til å avkjøle batteriet.

«Elektrisk» med fergeforbud?

Interessant nok er det norske flyselskapet det første flyselskapet som nylig kunngjorde at det ikke vil tillate elektriske kjøretøy om bord på ferger av sikkerhetsmessige årsaker Havil Kysruten. Dette er ganske overraskende, fordi Norge har fremmet elektromobilitet i årevis og er det ledende markedet for elbiler. Det selges langt flere elbiler i Norge enn forbrenningsbiler. Avgjørelsen burde være desto mer overraskende når vi får vite at den norske rederflåten moderniseres for … en hybriddrift.

Forbudet som ble pålagt av det norske selskapet antas også å være kjølvannet av hendelsen tidlig i 2022 og den store brannen på biltransportøren Felicity Ace, som fraktet tusenvis av biler, inkludert «elektriske kjøretøy». Brannen kunne ikke bringes under kontroll og skipet sank nær øygruppen Azorene.

Kan brannmenn slukke elbiler?
Kan brannmenn slukke elbiler?

Vil Stena Line og Polferries innføre forbud?

Vil kjente rederier – Polferries og Stena Line – følge i fotsporene til Norges Havil Kystruten?

Svaret er nei.

– De fleste fergeselskapene, inkludert Stena Line, tar imot elbiler om bord. Vi planlegger ikke å forby elbiler. Ovennevnte selskap fra Norge driver hovedsakelig passasjerferger med svært begrenset bilkapasitet og driver kystfart. Dette er en annen type aktivitet der biltransport ikke er en vesentlig faktor. For eksempel kan denne rederen bare ta biler om bord i to av havnene sine, men ikke i de andre 32. Årsaken gitt av dette selskapet er en analyse av konsekvensene av en mulig brann på deres spesifikke skip, i forholdene de står overfor, samt navigasjonsforholdene i et spesifikt vannområde – forklart Agnieszka ZembrzyckaTalsmann for Stena Line Polska.

Det samme gjelder stangferger.

– Vi planlegger ikke å innføre restriksjoner på transport av el- og hybridbiler i nær fremtid – forsikret han Michael ArciszewskiPolferries talsmann.
I tillegg sørger transportselskapene for at de trygt kan frakte slike kjøretøy om bord på ferger.

– Vi og mange andre operatører klarer trygt å frakte både fossilbiler og elbiler. Vi trener hele tiden våre mannskaper for å sikre riktig oppførsel i tilfelle en potensiell farlig situasjon, inkludert brann. For øyeblikket vurderer vi ingen restriksjoner på transport av elektrisk drevne maskiner – legger Zembrzycka til.
Trene brannmenn med elbiler.  Du vil møte 24 modeller
Trene brannmenn med elbiler. Du vil møte 24 modeller

You may also like

Leave a Comment