Home » Vil Tyrkia nedlegge veto mot NATOs utvidelse? Overraskelse i Sverige og Norge etter Erdogans uttalelser

Vil Tyrkia nedlegge veto mot NATOs utvidelse? Overraskelse i Sverige og Norge etter Erdogans uttalelser

by Erlend Loe

– Vi har veldig gode og konstruktive forhold til Tyrkia, så langt har de ikke gitt uttrykk for denne meningen til oss direkte – understreket Linde i et intervju med SVT TV.

Hun la til at hun snakket med en representant for tyrkiske myndigheter onsdag og at det ble holdt bilaterale diplomatiske samtaler for noen uker siden om Sveriges mulige inntreden i NATO.

Linde uttrykte håp om at Tyrkias posisjon vil bli diskutert på NATOs utenriksministermøte i Berlin lørdag, som Sverige og Finland er invitert til.

Også fredag ​​kunngjorde den finske utenriksministeren Pekka Haavisto, sitert av nyhetsbyrået AFP, at han ville «fortsette» samtalene med lederen av det tyrkiske diplomati, Mevlut Cavusoglu.

Også Norges statsminister Jonas Gahr Store, som tidligere har lovet Sverige og Finland støtte til den raske tiltredelsesprosessen til NATO, er overrasket over Erdogans ord. – Dette er en overraskelse for meg. De tidligere samtalene i NATO har vist at disse landene oppfyller alle krav for medlemskap – understreket Store i et intervju med det norske byrået NTB.

Store møtte den britiske statsministeren Boris Johnson i London fredag, og temaet for møtet deres inkluderte utvidelse av alliansen.

Fredag ​​sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uten å gi detaljer at «vi kan ikke hilse Sveriges og Finlands forsøk på å bli med i NATO, da de huser mange terrororganisasjoner».

Takk for at du bor hos oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

You may also like

Leave a Comment