Home » Vil vinden tillate deg å spille en lagkonkurranse? (Startliste)

Vil vinden tillate deg å spille en lagkonkurranse? (Startliste)

by Thure Lindhardt

Den første lagkonkurransen i hopp-VM denne vinteren er nært forestående. Startskuddet for konkurransen i Skocznia im. Adam Małysz (HS134) i Wisła med deltagelse av ni lag. Været kan imidlertid forstyrre konkurransen.

Jan HörlJan Hörl

Foto av Tadeusz Mieczyński

Kamil StochKamil Stoch

Foto av Tadeusz Mieczyński

Det var sånn for et år sidenDet var sånn for et år siden

Foto av Tadeusz Mieczyński

Fredag ​​på Skoczni im. Adam Małysz, som feiret sin 44-årsdag den dagen, kvalifiserte seg til søndagens individuelle konkurranse. Hennes triumferende var Jan Hörl. Den østerrikske representanten viste et hopp på 129 meter og gikk forbi verdenscuplederen Karl Geiger (134 m) og nordmannen Marius Lindvik (132 m). 11 av 13 påmeldte polakker ble rykket opp til konkurransen. Den beste av det polske laget viste seg å være Kamil Stoch, som ble nummer ti etter et hopp på 122,5 meter, men tidligere hadde vunnet en treningsserie.

Vinterens første lagkonkurranse som en del av verdenscuppen for menn er planlagt på lørdag i Vistula. I tillegg til dagens kamper i Schlesian Beskids, skal hopperne også konkurrere i lag i januar i Bischofshofen og Zakopane, i februar i Lahti og i mars i Planica. Det arrangeres også blandede lagkonkurranser i Willingen og Oslo.

Ni landslag deltok i lørdagskonkurransen – USA, Russland, Polen, Sveits, Østerrike, Norge, Japan, Slovenia og Tyskland. Biało-Czerwoni-laget blir: Piotr Żyła (nr. 3-1), Andrzej Stękała (nr. 3-2), Dawid Kubacki (nr. 3-3) og Kamil Stoch (nr. 3-4).

Landslagene i Østerrike, Tyskland og Slovenia er anerkjent som hovedfavorittene i Adam Małysz-konkurransen. Lagene fra Norge og Polen kan også regne med kampen om en pallplass lørdag.

Wisła er vertskap for lagkonkurransen i verdenscupen for femte gang. I 2017 vant nordmennene Beskidene, ett år senere polakkene og de to siste årene østerrikerne. Så langt har Biało-Czerwoni fullført konkurransen på pallen hver gang.

Været kan forpurre arrangørenes planer. Under lørdagskonkurransen skal vinden på hoppbakken i Wisła nå en gjennomsnittshastighet på 7-8 m/s og lufttemperaturen skal være rundt 0 °C. Nedbør er ikke spådd. Vi vil holde deg informert om eventuelle programendringer.

Den offisielle bakkerekordholderen i Wisła er østerrikeren Stefan Kraft. Forsvareren til krystallkulen i kvalifiseringen til verdenscupkonkurransen 2013 skjøt på en avstand på 139 meter.

En prøveserie starter klokken 15.30 for konkurransen, som er planlagt til klokken 16.30.

Konkurransen vil bli sendt av Eurosport 1 (15:10), TVP1 (16:00), TVP Sport (15:15) og Player.pl.

Du kan følge resultatene «live» via LIVE FIShopping-rapporten >>

eller LIVE FIS-forhold >>

Konkurranseprogram:
Tid hendelse overføring
Lørdag 4. desember 2021
15:30 Testserie
16:30 Lagkonkurranse Eurosport 1, TVP1, TVP Sport, Player
Søndag 12. mai 2021
15:00 Testserie
16:00 Individuell konkurranse Eurosport 1, TVP1, TVP Sport, Player

You may also like

Leave a Comment