Home » Vilnius spiller skandinaviske hovedsteder i svenske og norske filmer – MadeinVilnius.lt

Vilnius spiller skandinaviske hovedsteder i svenske og norske filmer – MadeinVilnius.lt

by Thure Lindhardt

Innspillingen av den nye norske TV-serien «Hodejegerne» har startet i Vilnius. Serien forteller historien om Roger Brown, en rekrutteringsguru, en profesjonell hodejeger som, ledet av grådighet, bestemmer seg for å stjele et veldig verdifullt bilde fra en velstående forretningsmann og legge igjen en billig kopi i hans sted. Og bare en stjålet brikke innser at det er mennesker i bedriftsmiljøet som raskt kan gjenkjenne at et bilde bare er en billig kopi. Roger prøver å bytte tilbake bildene, men en feil fører til en annen og Roger, «hodejegeren», blir en jeger.

Innspillingen i Litauen er organisert av det litauiske filmproduksjonsselskapet Ahil og et internasjonalt team på 80 personer jobber med prosjektet. Norske filmskapere likte å jobbe i den litauiske hovedstaden: «Vi bestemte oss for å filme i Vilnius for første gang, og vi vil tilbake på grunn av det vennlige filmmiljøet og selvfølgelig den merkelige likheten med vårt Oslo. Et profesjonelt team og gode arbeidsforhold hjelper oss å lage innhold av høy kvalitet.»

Innspillingen av den svenske serien «LEA» fortsetter i byen. Da de svenske produsentene Petra Jönsson og Karina Stääv Ardelius laget serien i Vilnius, sa: Her i Vilnius, hvor hovedpersonen Lea har en unik verden der hun ønsker å realisere drømmen sin, nemlig å vinne verdensmesterskapet i boksing. I serien stiller vi det filosofiske spørsmålet om hvor mye og hva en person kan ofre for å realisere drømmen sin.»

“Byen Vilnius er en ekte kameleon på storskjerm. For første gang setter utenlandske filmskapere pris på byens rike arkitektur og ansikter. Denne gangen blir Totorių-gaten en av Oslo-gatene og MK Čiurlionio- og Traidenio-gatene vil hete Stockholm. Det er også interessant at svenske filmskapere ofte oppdager Stockholm på Kaštonų-gaten, sier Jūratė Pazikaitė, leder av Vilnius filmkontor.

You may also like

Leave a Comment