Home » vindmølleloven. Statsminister: Kompromisset på 700 meter er ikke dårlig

vindmølleloven. Statsminister: Kompromisset på 700 meter er ikke dårlig

by Gunnar Garfors

I et intervju publisert fredag ​​på interia.pl-portalen ble regjeringssjefen spurt om den såkalte vindmølleloven.

Statsminister om vindparkloven: Folks bekymringer er også viktige

Denne handlingen er forbundet med store sosiale følelser, for mange velgergrupper var den svært viktig for noen år siden. «I dag er vindmøller annerledes, virkeligheten er annerledes og utfordringene er forskjellige,» sa statsminister Morawiecki.

Som han la til Regjeringen respekterer bekymringene til de som peker på uro i hjemmet og stillhet på grunn av den for nære vindmøllen.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Den politiske krigen om vindmøller. «Bak forbudet ligger et ønske om å begrense inntektene fra kommunens budsjett»

Dette kompromisset på 700 meter er ikke dårlig, men hvis det kunne mykes opp ytterligere, for eksempel med en mekanisme som åpner for en valgfri folkeavstemning mellom 500 og 700 meter, så ville jeg vært helt for det. Jeg tror det gjelder mange MEP-medlemmer også. Men Disse 700 meterne åpner allerede for nye investeringsperspektiver for vindturbiner. Og det er veldig viktig for energiuavhengighet, for lavere energiregninger. Jeg gjentar ofte: vi vil ikke betale dyrt for norsk eller qatarisk gass, for colombiansk kull og olje fra Midtøsten. Fornybare energikilder er i vår beste interesse. Men allmennhetens interesse og folks bekymringer er også viktige. Og derav konsesjonen, understreket statsministeren.

På spørsmål om han var overrasket over denne endringen, svarte han: «Endringen overrasket meg ikke fordi livet og politikken er en kunst å kompromisse. Jeg aksepterer ham og aksepterer ham fullt ut. Og.» Jeg ville ikke overdrive med disse to årene med arbeid. Ting kom virkelig i gang de siste ukene, det var veldig intenst og da ble beslutninger tatt.»

Suskis endringsforslag

Stortingets energi- og klimautvalg vedtok torsdag Marek Suskis endringsforslag til regjeringens utkast til endring av fjernsalgsloven. øker minimumsavstanden til vindmøllen fra 500m til 700m, men bare fra boligbygg. Men under arbeidet dukket det opp en endring som fortsatt kan bremse nye investeringer i vindturbiner. Den slår fast at det ved innsigelse fra en gruppe beboere kreves folkeavstemning om fornybare kraftverk.

Endringer foreslått av PIS De blir imidlertid kritisert av noen eksperter.

«Politikere som flytter glidebryteren mot 700 eller til og med 1000 meter, velger i stedet importert dyr gass og ikke, som de tror, ​​færre vindturbiner. Under dagens forhold.» 1 gigawatt turbiner på land gir besparelser på 2 milliarder PLN ved import av naturgass og nesten 1 milliard PLN ved import av steinkull. Ifølge en studie av think-thank Instrat.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment