Home » Vinskap: Frio overtar den skandinaviske nummer én Temptech

Vinskap: Frio overtar den skandinaviske nummer én Temptech

by Gunnar Garfors

Lagt ut 27.12.2021 kl. 15:54

Frio befester sin posisjon som europeisk leder innen vinkjellersektoren med disse skapene som lar deg lagre flaskene dine under optimale forhold. Sarthois Group har nettopp kjøpt opp norske Temptech. Sistnevnte ble grunnlagt i 2004 og dominerer det skandinaviske markedet med 40.000 garderober solgt per år gjennom et nettverk av 2.000 forhandlere i Norge, men også i Sverige, Danmark, Finland og femten andre land. Temptech designer sine kjellere, som de overlater produksjonen til underleverandører i Europa og Asia.

Temptech legger til 15 millioner euro i omsetning til Frio Group. Den nye gruppen på 100 ansatte oppnådde 75 millioner euro, halvparten utenfor Frankrike, sammenlignet med gruppens 50 millioner omsetning tre år tidligere. «Helsekrisen har vært ganske positiv for husholdningsapparater og forbruksvarer generelt, og vi har dratt nytte av den,» bemerker Didier Grychta, president i gruppen, hvor Azulis Capital har vært majoritetsaksjonær siden 2019. BNP Paribas Développement, Arkea Capital og 40 % av Sarthes ansatte er også aksjonærer.

Advarsel om drikkeklare viner

Samtidig lanserte Frio sin E-Cellar185, presentert som den første tilkoblede vinkjelleren på markedet. Den selges under merkevaren La Sommelière og er utstyrt med sensorer i hyllene. Dette gjør det mulig å ha denne beholdningen i sanntid, men også å vite når vinene er på topp. For å gjøre dette er det nødvendig å fotografere hver etikett når den lagres for å legge den til den virtuelle beholdningen til applikasjonen. Sistnevnte gjør resten og gir også tilgang til informasjon om viner gjennom et samarbeid med Vivino-databasen, regnet som en av de best dokumenterte i verden.

Produktet er vanligvis rettet mot «vinelskere med mer enn 100 flasker, men som ikke dokumenterer ankomster og avganger av disse flaskene på papir eller Excel,» bemerker Didier Grychta. E-Cellar185 selges for nesten €4000, og er laget i samarbeid med Angevins elektronikkingeniør Eolane. Den er satt sammen i utkanten av Le Mans der Frio ligger.

You may also like

Leave a Comment