Home » Vinter-OL er over! Polen taper i lagparallellslalåm mot Norge [PEKIN 2022 DZIEŃ 17]

Vinter-OL er over! Polen taper i lagparallellslalåm mot Norge [PEKIN 2022 DZIEŃ 17]

by Erlend Loe

Den siste dagen av vinter-OL i Beijing så den utsatte lagparallelslalåmen i alpint, der det polske landslaget ble slått ut i 1/8-finalen etter en bitter kamp med eventuelle bronsevinnere – Norge.

Lagkonkurransen i alpint var planlagt å finne sted lørdag 19. februar, men ble utsatt til siste kampdag på grunn av værforhold. Det polske landslaget: Maryna Gąsienica-Daniel, Michał Jasiczek, Magdalena Łuczak og Paweł Pyjas ble eliminert i 16-delsfinalen. Det er imidlertid ingenting å skamme seg over, siden det polske laget spilte 2-2 mot Norge. Våre konkurrenter gjorde fremgang takket være bedre reisetider. Til slutt tok nordmennene til og med bronsemedalje.


Izabela Marcisz og Magdalena Kobielusz representerte Polen i fristil langrenn over 30 km. Marcisz gjorde en god debut på den mest prestisjefylte distansen og endte på 21. plass, 6:49,0 minutter bak lederen. Interessant nok var hun også en av få konkurrenter som konkurrerte i alle seks løpene i Beijing-OL. Magdalena Kobielusz, som fullførte løpet på 57. plass, tapte 19:54,8 minutter til lederen.


Dette avslutter den sportslige kampen ved de olympiske vinterlekene i Beijing. Polen var endelig i stand til å ta tilbake en bronsemedalje vunnet av Dawid Kubacki i skihopping i normalbakken. Kamil Stoch var også svært nær å ta medalje i den store bakken, hvor han ble nummer 4. Piotr Michalski landet også like bak pallen i hurtigløp på skøyter på 1000 meter. Han bommet på medaljen med 0,08 sekunder. De olympiske leker i Beijing vil også bli husket for at Tri-City hadde sine representanter for tredje gang i historien til de olympiske leker. Vi snakker om Kamila Stormowska og Nikola Mazur, spillere av Gdańsk verft.

Jacob Krysiewicz

You may also like

Leave a Comment