Home » Vintersalget har startet

Vintersalget har startet

by Catherine Monroe

Stadig flere rabatterte varer i butikkene, for vintersalget begynte rett etter jul. Kjøpere blir forført av priser redusert med 20, 30, 50 og til og med 70 prosent. I vinterhandelsvanviddet trenger du imidlertid ikke å miste hodet og ta det riktige valget, og ikke glemme forbrukernes rettigheter.

Hva skal vi gjøre hvis vi kjøpte en frakk som var for liten, en støvel med ødelagt glidelås eller en parfyme fra en utenlandsk nettside og flasken var defekt? Ved å svare på alle disse spørsmålene hjelper Kontoret for konkurranse og forbrukerbeskyttelse annonsøren med å svare på disse spørsmålene, som viser at de vanligste uregelmessighetene kontoret står overfor er kansellering av ordre, villedende salgsvilkår og utseendet til at kampanjen er attraktiv. prisen er den samme eller til og med høyere enn vanlige kjøp. Noen ganger øker selgere kunstig prisene på varer eller tjenester rett før rabatter gis, og oppfordrer oss deretter til å kjøpe med det som er ment å være en høy rabatt.

– Varene som selges skal ha sin fulle verdi, ikke med mangler, og verdsettelsen blir satt ned fordi sesongen nærmer seg slutten og handelsmenn ønsker å tømme lagrene sine – sier Longina Kaczmarek, kommunal forbrukerrepresentant i Szczecin. – Før du handler bør forbrukeren også finne ut om prisen på produktet på forhånd. Det er også verdt å sammenligne dem i mange butikker, for noen ganger er det en spesiell anledning ved en anledning og en vanlig pris ved en annen. Kunden har samme rett til reklamasjoner og garantier ved salg. Det er verdt å huske at det i dag ikke er noen returer eller bytte av varer i fysiske butikker, dette er kun mulig dersom selgeren godtar å returnere eller bytte varene.

Det viktigste er likevel ikke å glemme kvitteringene eller andre kjøpsbevis når du handler.

– La oss ta kvitteringen, de gjør livet lettere for oss ved reklamasjon, dersom produktet har en skjult defekt eller går i stykker. Selgeren kan ikke nekte å akseptere en defekt vare kjøpt på salgstidspunktet for en reklamasjon, selv om han kanskje ikke gjenkjenner den – L. Kaczmarek påpeker dette. – Vi bør også huske at ved kjøp på nett har vi rett til å trekke oss fra kontrakten. Først skriver vi et brev for å informere oss selv om at vi trekker oss fra kontrakten, deretter har vi 14 dager på å returnere varene og selger bør returnere pengene til oss innen 14 dager etter mottak av varene.

Som alltid hjelper forbrukerorganisasjoner med tvister og problemer. Vi mottar gratis juridisk bistand på følgende steder: på kontoret til det kommunale forbrukerombudet i Szczecin og fra ombudene i andre områder i vår region. Det finnes også en forbrukertelefon, hvor hun gir oss råd i enkle saker uten å analysere dokumentene, tlf .: 801 440 220 og 22 290 89 16. Det europeiske forbrukersenteret hjelper også – i grenseoverskridende saker, selgere fra EU , Storbritannia, Norge og Island. Du kan også kontakte næringstilsynets statlige tilsyn.

(kel)

You may also like

Leave a Comment