Home » Vladimir Putin advarer etter at NATO «krysset røde linjer» – «Krig vil være uunngåelig» | verden

Vladimir Putin advarer etter at NATO «krysset røde linjer» – «Krig vil være uunngåelig» | verden

by Thure Lindhardt

Russland frykter: Polen og Ukraina kan utløse en større konflikt

Og en norsk militæranalytiker har advart om at krigen mellom Russland og Vesten om Ukraina er «alltid uunngåelig», et alarmerende tegn på økende spenning. I mellomtiden har USA delt etterretning som viser en konsentrasjon av russiske tropper langs den ukrainske grensen, noe som tyder på at Putin kan planlegge en fullskala invasjon.

På et utvidet styremøte i UD torsdag fremhevet den russiske presidenten den siste tidens spenninger i Svartehavet som en stor bekymring.

Han sa: «Den siste utviklingen går utover visse grenser: strategiske bombefly flyr innenfor 20 km fra vår nasjonale grense og, som vi vet, bærer de ganske alvorlige våpen. «

Uten å eksplisitt nevne Ukraina, anklaget Putin også Vesten for å forverre situasjonen i andre grenseområder.

Russlands president Vladimir Putin og (til venstre) en russisk soldat under en militærøvelse i Gornostay-fjellene (Bilde: GETTY)

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg (Bilde: GETTY)

Han la til: «Vi uttrykker stadig våre bekymringer og snakker om røde linjer om disse handlingene, men vi forstår selvfølgelig at partnerne våre er veldig spesielle og tar mildt sagt ikke alle våre advarsler og diskusjoner om linjene. Rød.

«Selv om forholdet mellom Russland og våre vestlige partnere, inkludert USA, ganske enkelt var unike, og disse båndene var nesten på nivå med allierte forhold, har våre bekymringer og forholdsregler angående NATOs utvidelse i USA blitt fullstendig ignorert. «

Han forklarte: «La oss nå se hvor NATOs militære infrastruktur er: den er rett ved våre grenser, mens anti-missilforsvarssystemer har blitt utplassert i Romania og Polen og er lett utplassert. , siden MK-41 bæreraketter er stasjonert der. ”. kan fungere som slagkomplekser.

JUST INN: Brexit LIVE – «Desperate» Beaune slo til før EU-oppgjøret

Russland

Soldater deltar i en militærøvelse for å avverge et angrep på en militærkonvoi (Bilde: GETTY)

«Programvareendringen tar bare noen få minutter. «

U.S. Navy Porter Missile Destroyer, Fleet Supply Tanker John Lenthall og kommando- og stabsskipet Mount Whitney ankom alle Svartehavet tidligere denne måneden for å delta i organiserte multinasjonale øvelser av den amerikanske europeiske kommandoen, sa det russiske forsvarsdepartementet.

Glenn haben, professor ved Universitetet i Sørøst-Norge, skrev for allmennkringkasteren Russia Today at krigen om Ukraina «blir stadig mer uunngåelig».

Han sa: «De røde linjene er avskrekkende. Det primære formålet med tegningen deres er å kommunisere viktige sikkerhetsinteresser og de alvorlige konsekvensene som vil følge av å undergrave dem.

IKKE GÅ GLIPP
«Macron forrådte Fischer! Presidentens Brexit-løfte revet [LATEST]
Stör bruker EU-ugjerninger i NI for å fremme uavhengighet [COMMENT]
John Bishops lumske brexitgraving etter Eric Cantonas bisarre tale [INSIGHT]

Vladimir Poutine

Vladimir Putin talte forrige uke (Bilde: NC)

Russland Ukraina

Etniske russere feirer fireårsdagen for Russlands annektering av Krim (Bilde: GETTY)

«I hovedsak har Moskvas ultimatum som mål å redde Vesten fra å gjøre farlige feilvurderinger. «

Amerikansk etterretning har advart om at Putin kan vurdere å invadere Ukraina allerede neste år.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sa fredag ​​at alliansen observerer en «stor og uvanlig konsentrasjon av russiske styrker» nær den ukrainske grensen.

Han la til: «Det er et presserende behov for Russland å være åpen om denne militære oppbyggingen, for å desarmere og redusere spenninger. «

Militært Russland

Russisk militærdatablad (Bilde: Express)

Fredag ​​diskuterte stabssjefen Mark Milley situasjonen med den øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrker, general Valery Zaluzhny.

I en påfølgende uttalelse sa oberst Dave Butler, talsmann for Joint Chiefs of Staff: «Presidenten understreket behovet for ytterligere konsultasjoner mellom allierte og regionale partnere og bekreftet på nytt USAs støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet.

Sjefen for ukrainsk militær etterretning sa til avisen Military Times i helgen at Russland har samlet mer enn 92 000 soldater rundt Ukrainas grenser og forbereder seg på angrep innen slutten av januar eller begynnelsen av februar.

Kyrylo Budanov sa at et slikt angrep sannsynligvis vil omfatte luftangrep, artilleri- og tankangrep, etterfulgt av luftangrep i øst, amfibiske angrep i Odessa og Mariupol, og et mer beskjedent angrep fra nabolandet Hviterussland.

ukrainske soldater

Ukrainske soldater tidligere i år (Bilde: GETTY)

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa på russisk fjernsyn søndag at «en provokasjon» i regionen ikke kan utelukkes med all den amerikanske retorikken.

Han sa: «Dette hysteriet blir kunstig drevet.

«Vi er anklaget for uvanlig militær aktivitet på vårt territorium av de som har brakt styrkene sine over havet.

«Det vil si USA. Det gir egentlig ikke mening eller er høflig. «

You may also like

Leave a Comment