Home » VM 2023: Albania beseiret igjen! Denne gangen i Tychy

VM 2023: Albania beseiret igjen! Denne gangen i Tychy

by Thure Lindhardt

Sist torsdag overrasket Biało-Czerwony med en målløs uavgjort i Łódź mot høyerestående Norge 0-0. I Tychy var vertslaget den absolutte favoritten, tatt i betraktning verdensrankingen. Albania er på 75. plass, Polen på 29. plass.

I tidligere kamper hadde Biało-Czerwony vunnet 1-1 mot Belgia i Gdansk og deretter 1-0 mot Armenia i Jerevan. Albania likte 1-1 med Kosovo, tapte 7-0 for Belgia og vant 5-0 med Armenia.

Se også: Matty Cash takket presidenten for det polske fotballforbundet for hjelpen og snakket om debuten med landslaget. Han gjorde det … på polsk

Selv om de polske kvinnene dominerte fra begynnelsen, klarte de ikke å skape vanskelige situasjoner. Natalia Padilla-Bidas tapte hjemmelagets mål i det 18. minutt for hjemmelaget som bommet. Hun prøvde senere å overraske den albanske keeperen Dominika Grabowska på distanse.

Nina Patalons lag tok ledelsen etter en straffe som ble tatt sikkert av Paulina Dudek. «Eleven» ble diktert av Ezmiralda Franjas foul på Weronika Zawistowska.

Etter pausen angrep fortsatt polske kvinner, heiet av over to tusen mennesker. I den 53. bommet Padilla-Bidas målet. Senere var Albanek «nær» i sekstenmeteren flere ganger, men uten noen presise skudd. Etter at Zofia Buszewska skjøt ballen inn i motstanderens sekstenmeter, spratt ballen utenfor stolpen. Scoringen ble satt i det 89. minutt av Małgorzata Messjasz. Etter et hjørnespark hoppet hun høyest på Grabowskas flanke.

Resultatene fra de resterende tirsdagskampene i gruppe H: Armenia – Kosovo 0-1 (0-0), Norge – Belgia 4-0 (2-0)

I høst fikk laget til VfL Wolfsburg-spissen Ewa Pajor, som pådro seg en alvorlig skade i venstre kne, ingen hjelp.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. Gruppevinnerne rykkes opp direkte til dem, toerne spiller i sluttspillet. De to beste sikrer opprykk, den tredje får en ny sjanse i den interkontinentale sluttspillsturneringen med 10 lag.

32 lag deltar i siste runde, inkludert to verter som ikke trenger å spille i kvalifiseringen. I år spiller polske kvinner mot Kosovo (25. november) og Belgia (30. november).