Home » VM i friidrett: Dobbel fiasko av nordmennene

VM i friidrett: Dobbel fiasko av nordmennene

by Erlend Loe

Warholm ble uthvilt i 400m hekk-kvalifiseringen på grunn av en hamstringskade han pådro seg på Diamond League-stevnet 7. juni i Rabat, men gikk likevel videre til finalen på andreplass.

«Jeg tror jeg har trent nok til å oppnå noe. Jeg ville ikke vært her hvis jeg ikke trodde jeg kunne vinne en medalje, sa hekkeløperen etter å ha nådd finalen.

SE OGSÅ: VM i friidrett: Kaczmarek og Kiełbasińska kjemper om en plass i 400m-finalen onsdag

Verdensrekordholderen, den forsvarende mesteren og olympiske mesteren fra Tokyo ble imidlertid kun nummer sju i det siste løpet med tiden 48,42. Tredjeplassen i Tokyo ble vunnet av brasilianeren Alison Santos – 46,29, etterfulgt av amerikanerne Rai Benjamin – 46,89 og Trevor Bassitt – 47,39.

«Det var et veldig vanskelig løp. Jeg jobbet veldig hardt for å komme tilbake i form til verdensmesterskapet, men det var ikke nok,» innrømmet Warholm.

«Gutta gjør det jeg gjør, som er å trene og kjempe hardt hver dag,» sa han om Eugene-medaljevinnerne.

«Jeg hadde en skade, men jeg tror du alltid må gi alt på banen. Jeg gjorde det. Jeg håper at jeg etter en stund kan være stolt av det,» la han til.

Ikke bare hekkeløperen feilet i favorittspillet. På 1500m var Ingebrigsten lenge i ledelsen, men Jake Wightman overtok ham før siste corner. Briten holdt farten oppe og klarte ikke å bli tatt på målstreken. Han vant på 3:29.23, nordmannen var 0.24 tregere.

«En sølvmedalje? Det betyr ingenting. Det er en stor prestasjon for mange utøvere, men jeg legger ikke så mye vekt på det,» sa Ingebrigtsen. «Jeg jobber veldig hardt for å nå mine mål. Og det var ikke målet mitt,» la han til.

«Jeg følte meg bra, men jeg gjorde noen feil. Jeg kontrollerte løpeturen, men jeg holdt ikke rytmen på de siste 200 meterne,» innrømmet han.

Dette er ikke slutten på Ingebrigtsens opptredener i Eugene. Han skal løpe 5000m torsdag.

PW, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment