Home » VM i friidrett: Dobbel fiasko av nordmennene

VM i friidrett: Dobbel fiasko av nordmennene

by Erlend Loe

Warholm reddet seg selv i 400m hekk-kvalifiseringen med en bicep-skade han pådro seg på Diamond League-stevnet i Rabat 7. juni, men gikk likevel videre til finalen med et andre resultat.

«Jeg tror jeg har riktig trening for å oppnå hva som helst. Jeg ville ikke vært her hvis jeg ikke trodde jeg kunne vinne en medalje, sa hekkeløperen etter å ha nådd finalen.

SE OGSÅ: Friidrettsmesterskap: Kaczmarek og Kiełbasińska kjemper om opprykk til 400 m-finalen onsdag

Verdensrekordholderen, forsvarsmesteren og olympisk mester fra Tokyo ble bare sjuende i finalen med tiden 48,42. Den tredje vinneren i Tokyo var Alison Santos – 46,29, etterfulgt av amerikanerne Rai Benjamin – 46,89 og Trevor Bassitt – 47,39.

«Det var et veldig vanskelig løp. Jeg jobbet veldig hardt for å komme tilbake i form til verdensmesterskapet, men det var ikke nok,» innrømmet Warholm.

«Gutta gjør det jeg gjør, noe som betyr at de trener hardt hver dag og kjemper,» sa han om Eugene-medaljevinnerne.

«Jeg ble skadet, men jeg tror du alltid må gjøre ditt beste på tredemøllen. Jeg gjorde det nettopp. Jeg håper etter en stund at jeg kan være stolt av det,» la han til.

Ikke bare hekkeløperen levde ikke opp til rollen som favoritt. På 1.500m var Ingebrigsten lenge i ledelsen, men Jake Wightman overtok ham før siste sving. Briten holdt farten oppe og tok ikke med på målstreken. Noen ganger vant han 3.29.23 og nordmannen var 0.24 tregere.

«En sølvmedalje? Betyr ingenting. Det er en stor prestasjon for mange utøvere, men jeg legger ikke så mye vekt på det,» sa Ingebrigtsen. «Jeg jobber veldig hardt for å nå mine mål. Og det var ikke målet mitt,» la han til.

«Jeg følte meg bra, men gjorde noen feil. Jeg hadde løpeturen under kontroll, men klarte ikke å holde oppe tempoet de siste 200 meterne, innrømmet han.

Dette er ikke slutten på Ingebrigtsens opptredener i Eugene. Torsdag deltar han på 5000 m.

PW, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment