Home » VM i hopp. Jakub Kot: Jeg er rolig om våre ansatte – nyheter

VM i hopp. Jakub Kot: Jeg er rolig om våre ansatte – nyheter

by Erlend Loe

VM i hopp. Jakub Kot: Når det gjelder våre ansatte, er jeg rolig

Jeg er rolig med laget vårt, selv om det bare er sesongstart – slik vurderer den tidligere spilleren og nåværende treneren og sportskommentatoren Jakub Kot situasjonen til det polske hopplaget. Etter hans mening er spillerne i god form og den nye treneren Thomas Thurnbichler kommer veldig godt overens med laget. Vår reporter Beata Głozak snakket med utøveren.

Alt tyder på at spillerne er i god form – påpekte Jakub Kot. – Dawid (Kubacki – red.anm.) har beholdt formen fra sommeren av og det er fint at han, slik han regjerte i sommer, definitivt er best nå. Det er ingen sak her. Det er mindre problemer eller bare maskinvareproblemer, du må installere alt, men jeg er mer avslappet når det gjelder teamet, fordi Paweł Wąsek har gjort store fremskritt, Kamil (Stoch – n.), Piotrek (Żyła – n.) Disse er aktører, som vi alltid kan stole på, og det er den strenge verdensmarkedslederen. Og vi regner med ungdommene: på Habdas, på Juroszek, på Tomek Pilch, at de gradvis vil nå disse eldre spillerne trinn for trinn han forklarte.

Jakub Kot er også imponert over den nye treneren for det polske hopplaget, Thomas Thurnbichler.

Han er en flott fyr og fortjener mye respekt for det han allerede har gjort – innrømmet han i et intervju med RDC. – I dette øyeblikk vil jeg si at Thomas kjøpte 100 prosent av spillerne. Begynnelsen var vanskelig, og vi vet at det ikke var lett for ham. Det ser imidlertid ut til at en uke eller to var nok til at spillerne bare «slukte» alt og nå kan jeg se at stemningen er på topp og vi har grunn til å være optimistiske. Men resultatene bekrefter, vet du, og vi får se hva som skjer i begynnelsen av april når vi avslutter sesongen i Planica – la til.

Jakub Kot la også vekt på Dawid Kubackis gode form og at han har opprettholdt den siden sommersesongen. Han bemerket imidlertid at det fortsatt er for tidlig å snakke om sjansene hans til å vinne Four Hills-turneringen.

Det er så mange elementer til suksess i hopp som vi ikke vet. Vi antar at David er i god form og kan holde den til januar, februar, til og med mars. Men nordmennene, østerrikerne, tyskerne og japanerne er også flinke Kobayashi, så sesongen fortsetter. Vi hopper fra november til begynnelsen av april, så det er god tid. Du må unngå skader, være frisk, stole på flaks og da kan alt skje han forklarte.


Four Hills-turneringen starter 29. desember og varer til 6. januar. Dawid Kubacki har allerede seiret over dem. Det var i sesongen 2019/2020. Den 3 ganger vinneren av turneringen er Kamil Stoch.

Les også: VM 2022. Polen kan heve seg selv om de taper mot Argentina [ANALIZA]

You may also like

Leave a Comment