Home » VM i langrenn: Kristine Stavaas Skistad og Johannes Hoesflot Klaebo vant spurten i Drammen

by Erlend Loe

Nordmennene Kristine Stavaas Skistad og Johannes Hoesflot Klaebo vant de klassiske tekniske spurtene i verdenscupen i langrenn i Drammen. Monika Skinder og Maciej Staręga ble eliminert i kvalifiseringsrundene.

Klaebo, lederen i den samlede verdenscupstillingen, fullførte løpet med tiden 2:31,68 og passerte sin landsmann Erik Valnes i finalen med 1,79 sekunder.Tredjeplassen gikk til franske Richard Jouve, 2,13 sekunder bak Winner.

SE OGSÅ: Kamil Stoch skadet i Oslo? «Jeg synes det er veldig vondt»

Staraga deltok i kvalifiseringsrundene for 54. gang. På sammenlagt er han på samme plassering med 240 poeng. Dominik Bury rangerer best blant polakker – han er 44. med 316 poeng. Han stilte imidlertid ikke i Drammen.

Skistad vant kvinnekonkurransen med tiden 2:49.39. Andre ble Jonna Sundling fra Sverige, som tapte 1,22s til vinneren, tredjeplassen gikk til lederen av verdenscupen sammenlagt fra Norge, Tiril Udnes Weng, som var 1,83s bak sin landsmann.

Skinder ble nummer 39 i kvalifiseringsrundene. Hun er 96. totalt og har 70 poeng til gode. Izabela Marcisz er best blant polske kvinner – hun ligger på 86. plass med 83 poeng. Hun konkurrerte ikke i Drammen.