Home » VM i Planica: Nordmennene dominerte 30 km sammenlagt. Polet doblet

VM i Planica: Nordmennene dominerte 30 km sammenlagt. Polet doblet

by Erlend Loe

Kruegers tid var 1:09:40,3. Den andre Klaebo var 12,2 sekunder tregere, mens Roethe var 14,1 sekunder bak vinneren. Fjerdeplassen ble tatt av en annen nordmann – Paal Golberg, som oppnådde tiden 1:10:26,2.

Følgende steder ble klassifisert av svenskene: William Poromaa og Calle Halfvarsson.

Sveitsiske Cyril Faehndrich endte på 45. plass og var den siste rytteren som ikke ble rundet. Bryja var på topp 10 det meste av løpet, men ble passert på siste runde.

Krueger ble verdensmester for første gang i karrieren, selv om han vant to sølv og én bronse ved mesterskapet i Oberstdorf for to år siden. Nordmannen gjentok suksessen med de olympiske leker i PyeongChang, hvor han også vant 30 km kombinert.

«Å bli verdensmester er noe stort. Det er vanskelig å tro. Jeg gikk glipp av den gullmedaljen. Drømmen min ble sann. Det er en utrolig følelse», sa den glade vinneren på Eurosport.

– Forholdene på banen var vanskelige. Det var et krevende løp helt fra start, vurderer nordmannen.

Klaebo tok derimot den andre medaljen i Planica da han triumferte på sprinten torsdag. Den 26 år gamle nordmannen har allerede vunnet ni VM-medaljer, inkludert syv gullmedaljer.

Roethe, på sin side, vant den sjette medaljen i arrangementet av denne rangeringen, inkludert den tredje bronsen.

Kvinners kombinert løp går lørdag i Planica.

Resultater av 2×15 km kombinert for menn

1. Simen Hegstad Krueger (Norge) 1:09:40,3