Home » VM i sandvolleyball: Michał Bryl/Bartosz Łosiak – David Ahman/Jonatan Hellvig. Live rapportering og resultater

VM i sandvolleyball: Michał Bryl/Bartosz Łosiak – David Ahman/Jonatan Hellvig. Live rapportering og resultater

by Catherine Monroe

22-åringene fra Sverige er to ganger europamestere og toer på verdensrankingen. I kvartfinalen, etter en lang og hard kamp, ​​beseiret de nederlandske Stefan Boermans og Yorick de Groot 2:1 (32:30, 22:24, 15:12).

SE OGSÅ: Polske volleyballspillere i semifinalen i VM! Vinn kampen mot amerikanerne

Łosiak og Bryl vant mot amerikanerne Miles Partain og Andy Benesh 2-0 (21:19, 21:16).

– Denne turneringen er som en drøm for oss, som en drøm. Vi har spilt sammen i halvannet år og et av hovedmålene våre var å forberede oss godt til VM. «Amerikanerne er en flott duo, de har ofte gitt sitt beste denne sesongen, men nå var vi på toppen,» kommenterte Bryl.

Det polske paret stormer fra seier til seier i sesongens viktigste begivenhet. Først vant hun alle tre gruppekampene, der hun kun tapte ett sett, og hadde 2-0 i utslagsfasen, bedre enn de tre neste parene.

I verdensmesterskapets historie siden 1997 har ingen polsk lag klart å bryte seg inn i medaljesonen.

Bryl og Łosiaks største suksess sammen til nå var fjerdeplassen i fjorårets EM og seier i den prestisjetunge Beach Pro Tour Elite-turneringen i Hamburg. De hadde også gode minner fra Tlaxcala, hvor de vant den andre Beach Pro Tour-konkurransen for halvannet år siden.

De startet i år med en andreplass på Beach Pro Tour Finals i Doha, som var høydepunktet i forrige sesong. I februar, også i Qatar, tok de fjerdeplassen i åpningskonkurransen for den nye sesongen og i slutten av april var de på tredje trinn på pallen i Uberlandia, Brasil. De var også blant de fire beste i juli i Gstaad, Sveits, men klarte ikke å konkurrere i semifinalen på grunn av skaden til førstelaget. Av denne grunn gikk han glipp av EM i august og Łosiak og Maciej Rudol konkurrerte uten hell.

Det polske paret gikk inn i verdensmesterskapet som den 20. duoen på verdensrankingen.

Overraskelsen kom fra tsjekkerne Ondrej Perusic og David Pigner, som hadde en god sesong bak seg, og Anders Berntsen Mol og Christian Soerum, som har dominert denne disiplinen i årevis, med 2:1 (21:14, 14:21, 15) :12). Nordmennene er olympiske mestere fra Tokyo som forsvarte tittelen for ett år siden i Roma, Mexico.

Semifinalistene får selskap av amerikanerne Theo Brunner og Trevor Crabb.

Bryl og Pigner er på rangeringen av spillerne med høyest poeng i verdenscupen – begge har scoret 141 poeng så langt. Tsjekkeren er også den beste angriperen, og Bryl ligger på fjerdeplass på denne rankingen, akkurat som i de beste blokkerne, der Mol er på topp. Łosiak på sin side ligger på femteplass på serverrankingen med ni poeng.

Den første polske semifinalen i verdenscupen begynner klokken 01.00 fra lørdag til søndag.

I tillegg til mesterskapstittelen får vinnerne av turneringen også landets direkte kvalifisering til neste års olympiske leker i Paris.

fdz, PAP

You may also like

Leave a Comment