Home » VM i skiskyting. Denise Herrmann-Wick blir den første individuelle mesteren i 2023

by Gunnar Garfors

Denise Herrmann-Wick vant gullmedaljen på sprinten i skiskyting-VM i Oberhof. Sølvmedaljen gikk til Hanna Oeberg fra Sverige, mens landsmannen Linn Persson tok bronse.

For Herrmann-Wick var gullet som ble vunnet på fredag, det andre i karrieren i et verdenscup. Hun hadde tidligere vunnet forfølgelsesløpet i 2019. Totalt har han vunnet opptil syv medaljer, fire av dem i individuelle konkurranser.

Tyskeren sto oppført som en av favorittene på sprinten før konkurransestart. Men mens det var kjent at skiskytteren ikke ville ha noen problemer på banen (hun er blant de raskeste løperne), forble holdningen hennes på skytebanen ukjent.

Fredag ​​ettermiddag skjøt Denise rent og selv om Hanna Oeberg var like sterk (10 skudd på mål, bra løp), endte tyskeren opp med å sette beste tid, og passerte den farligste konkurrenten med kun 2,2 sekunder.

Både Herrmann-Wick og Oeberg har tatt mange medaljer i skiskyting-VM, men ingen av dem har tidligere tatt sprintmedalje. Linn Persson, som uventet ble nummer tre i konkurransen, var på pallen under individuelle verdensmesterskap for første gang i karrieren.

Det er verdt å merke seg at for første gang siden 2019 er det ingen konkurrent fra Norge blant medaljevinnerne i verdensmesterskapet (alle individuelle konkurranser). Landets fremste skiskytter, Marte Olsbu Reiseland, ble nummer fire. på pallen med fem sekunder.

Ingen av våre sprintkonkurrenter kom seg inn blant de 30 beste. Den høyeste plassen i sluttstillingen gikk til Joanna Jakiła (51. plass). Både hun og Anna Mąka (54. plass) og Kamila Żuk (56. plass) kvalifiserte seg til jakten, som finner sted søndag klokken 13.25.