Home » VM i skiskyting. En overraskelse i stafettkonkurransen for menn! Nordmenn uten gull!

VM i skiskyting. En overraskelse i stafettkonkurransen for menn! Nordmenn uten gull!

by Peter Østbye

Overraskelse ved verdensmesterskapet i skiskyting i Oberhof. De favoriserte nordmennene tok kun sølvmedalje i stafettkonkurransen for menn. Franskmennene vant og bronsemedaljen ble vunnet av svenskene.

Stafettkonkurransen startet dårlig for favorittene fra Norge. Kjører på første skift Vetle Sjaastad Christiansen Besøket hans på skytebanen så ham bomme opptil fem ganger, og endte hans del av kampen på en tolvteplass, nesten et minutt bak de franske lederne.

De tre beste inkluderte også lag fra Tsjekkia og Sveits. Sebastian Stadler, som representerte den andre av disse stafettene, var den eneste av alle startende ved det første byttet av konkurrenter som ikke registrerte et eneste unøyaktig skudd. Han startet konkurransen i det polske laget Andrzej Nędza-Kubiniec (tre straffer) som avsluttet sin del av kampen to minutter bak lederen (20.), og gjorde det klart at vårt lags mål ville være å ikke doble.

Han så ut til å bli nummer to på den norske stafetten Tarjei Boe vil forbedre situasjonen til nordmenn betraktelig, og skandinavene har rykket opp til femteplass, men gapet til lederne har økt betydelig. Alt på grunn av forholdene på skytebanen ved stående skyting. Nesten alle skiskyttere bommet mye – de fleste sveitsere og ukrainere (fire straffesløyfer) og tyskere (tre ekstra løkker).

Ved pause i konkurransen var tsjekkerne foran franskmennene og svenskene. Nordmennene var minuttet og nesten ti sekunder bak lederlaget. Jan Günka han brakte den polske skvadronen til 20. plass (tap for lederen: 3:49,1, Guńka noterte seks straffer og en straff).

Den tredje endringen ga ikke mye forandring – tsjekkerne var foran franskmennene (straffesløyfe Emily Jaquelin), svensker og nordmenn. Sturla Holm Laegreid kunne ha lagt favorittene like bak lederne, den mislykkede skuddavslutningen og behovet for å løpe ekstra meter gjorde at det norske laget tapte for lederne før de traff banen Johannes Thingnes Boe var 49,5 sekunder. Polen (som tredje løper Marcin Zawol) endte på 19. plass, 5:20,3 bak lederne.

Hurtigløpende verdenscupleder Johannes Thingnes Boe på langrennsruten gjorde sitt beste for å tette avstanden til de ledende stafettlagene, men da han klarte å ta forbi tsjekkerne (dødsskyting) Jonas Marek) er fransk Quentin Fillon Maillet viste seg å være en for vanskelig motstander. En annen ting er at skandinavene trolig ville avsluttet kampen på førsteplass hvis ikke nordmannen hadde bommet på tre utsatte skudd.

Til slutt, for tredje gang i stafettkonkurransen for menn, ble gull vunnet av franskmennene, sølv gikk til nordmenn og bronse ble vunnet av svenskene. Biało-Czerwoni (Tomasz Jakiła løp sist) fullførte konkurransen på 17. plass.

Lørdag klokken 15:00 er det stafettkonkurranse for kvinner, hvor polske kvinner deltar. Massestartløp er planlagt søndag, siste dag av mesterskapet.

Skiskyting-VM – Stafett herrer
1. Frankrike – tid: 1:21:48,8 (9 omlastinger / 1 straffe)
2. Norge – Tap: 38,9 (14/2)
3. Sverige – 1:39,9 (13/1)
4. Tsjekkia – 2:04,2 (10/2)
5. Tyskland – 3:51,8 (8/5)
– – – – – – – – – – – – – – –
17. Polen – 8:13,9 (15/2)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment