Home » VM i skiskyting. Johannes Dale vant massestartrennet på Annecy-Le Grand Bornand. Andre representanter for Norge på talerstolen

VM i skiskyting. Johannes Dale vant massestartrennet på Annecy-Le Grand Bornand. Andre representanter for Norge på talerstolen

by Peter Østbye

Johannes Dale vant massestartrennet i verdenscuppen i skiskyting i Annecy-Le Grand Bornand. Andre representanter for Norge var også på pallen – Sturla Holm Laegreid tok andreplassen og Johannes Thingnes Boe ble tredje.

Søndagens renn var ekstremt vellykket for nordmennene. Konkurrenter fra dette landet fylte ikke bare pallen – tre til fullførte kampen blant de ti beste.

Dale sikret seieren med et flott løp. Etter fire skudd var han ti sekunder bak Laegreid på banen, men etter kamp til de siste meterne passerte han landsmannen med 0,3 sekunder. For nordmannen er det den andre seieren i karrieren – før det triumferte han i sprintkonkurransen i Hochfilzen i 2020.

Sammenlagtleder Boe bommet tre skudd denne gangen og ble nummer tre. Med fem seire i inneværende verdenscupsesong, forblir skiskytteren på toppen av den samlede rangeringen.

Sebastian Stalder var den eneste konkurrenten som ikke bommet på et eneste skudd på sine fire besøk på skytebanen. Til tross for sin utmerkede prestasjon, endte sveitseren på åttende plass, mer enn 30 sekunder bak vinneren, som hadde to bom.

You may also like

Leave a Comment