Home » VM i skiskyting: Sebastian Samuelsson investerte 200 000 euro i treningsutstyr

VM i skiskyting: Sebastian Samuelsson investerte 200 000 euro i treningsutstyr

by Thure Lindhardt

I sommer leide svensken en leilighet flere titalls meter fra leiligheten sin i Östersund. Han installerte en rulleskibakke med et areal på over 20 kvadratmeter, som kostet 150 000 euro. Han investerte alle pengene han tjente fra bonuser og tok opp et lån for tilleggsutstyr.

SE OGSÅ: Seier til Therese Johaug i etterforskningen på 10 km

– Jeg har trent i flere måneder nå og er helt uavhengig av treningsleirer eller treningssentre. Foran øynene mine har jeg en enorm skjerm, delt inn i mindre, der jeg kan se hvert element av meg selv mens jeg løper og raskt vurdere hva jeg gjør feil og forbedre meg raskt. En datamaskin med et spesialprogram koblet til ulike sensorer overvåker hele treningsforløpet. Jeg tror det er vel anvendte penger og vil betale seg raskt – sa svensken til Expressen.

På verdenscuprennet i Östersund sist helg vant svensken sprinten, på 20 kilometer var han bare 40 med seks straffeminutter. Vinneren av dette løpet, norske Sturla Holm Laegreid, sa at han kun vant takket være rivalens feilfrie skyting. «Samuelsson var to minutter bedre enn meg på oppløpet. Du kan se at han har trent godt på utstyret sitt i løpet av sommeren, men ikke alle av oss kan bruke så mye penger,» bemerket han.

Selv Johannes Thingnes Boe, olympisk mester og 12 ganger verdensmester, legger ikke skjul på, som han selv beskrev, «nervøsitet og sjalusi».

– Jeg bestilte umiddelbart en lignende tredemølle, men den er ikke tilgjengelig for umiddelbar levering. Tiden flyr avgårde og jeg gleder meg til å bruke den. Samuelsson har en klar fordel og vi har en OL-sesong så innsatsen er høy. Jeg trodde ikke at noe kunne forbedres i faget vårt, men som du ser, når du har penger, er det nye muligheter – sa han på NRK.

24 år gamle Samuelsson vant OL-gull i Pyeongchang-stafetten (2018) og sølv i forfølgelsesløpet. Ved årets verdensmesterskap i Pokljuka tok han to medaljer, sølv og bronse.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment