VM-kvartfinalen er som… trening. Danskene er nådeløse mot ungarerne

by Gunnar Garfors

PAP/EPO / Anders Wiklund / På bildet: Mathias Gidsel

Pawel Nowakowski

Selv om det var kvartfinale i håndball-VM, så det ut som den forsvarende mesteren dansken var inne for en sterkere treningsøkt. De slo Węgrów 40-23 og nådde semifinalen i den polsk-svenske turneringen i stor stil.

Det danske landslaget tapte 25-27 for Ungarn i 16-delsfinalen i VM i Frankrike for seks år siden. Det skjedde nøyaktig 22. januar 2017. Magyarene ønsket å referere til dette møtet og bryte den forbløffende seiersrekka til danskene.

Kampen startet imidlertid til fordel for verdensmesteren, som raskt scoret tre mål på rad. Ungarerne hadde store problemer med å bryte gjennom forsvarsformasjonene til danskene. Det beste beviset på det er det faktum at de først scoret sitt første mål i kampen i det åttende minuttet. Magyarene ble plukket opp av Roland Mikler et øyeblikk, vi fikk kontakt med konkurrenten. Men det var bare en svanesang.

Danmark har lagt opp et gir. Mikkel Hansen delte ut ballene til feilfrie Emil Jakobsen på vingen. Etter et angrep av Mathias Gidsel ledet den forsvarende mesteren 14:9 i det 20. minutt. Den danske maskinen tenkte ikke engang å stoppe. Ungarns håp ble gjentatte ganger knust av Niklas Landin (10 forsvar og nesten 50 prosent av forsvar). I tillegg klarte trioen Mathias Gidsel – Emil Jakobsen – Simon Pytlick en skarp straffesparkkonkurranse og danskene hadde en ekstremt komfortabel situasjon frem til pause.

Etter pause fortsatte de to ganger verdensmesterne sitt ødeleggelsesarbeid. Tjue minutter før slutt var det allerede 30:16 og fansen i Stockholm opplevde en ekstremt ensidig kamp. Kampen var mer en treningsøkt… enn en VM-kvartfinale. Lenge etter at kampen var avgjort, byttet Nikolaj Jacobsen lag, og reddet de største stjernene til fredagens semifinale mot Norge eller Spania.

Danmark avanserte med stil til medaljesonen for verdensmesterskapet i 2023. Danskene fortsetter sitt utrolige ubeseirede løp i verdensmesterskapet, som har vart siden de slo Chile 39–16 10. januar 2019. Dette er hennes 24. seier på 26 kamper!

Danmark – Ungarn 40:23 (21:12)

Danmark: N. Landin (12/34 – 35%), Møller (4/5 – 80%) – Kirkelokk 5, M. Landin 1, Jakobsen 5, Lauge Schmidt, Saugstrup 4, Gidsel 9, Mollgaard, Mensah Larsen, Hansen 4, Jørgensen 2, A Plogv Hansen, Holm 2, Hald Jensen, Pytlick 8.
Straffe:
1/4
Straffe:
6 min (2 min Mollgaard, Mensah Larsen, M. Hansen).

Ungarn: Mikler (3/18 – 17%), Szekely (5/30 – 17%) – Sipos, Boka 3, Ligetvari, Rosta 3, Z. Ilić, Rodriguez 2, Banhidi, Szollosi, Bujdoso, Szita 1, Ancsin 2 , Bodø 6, Lekai 6, Hanush.
Straffe:
4/8
Straffe:
8 minutter (4 minutter Banhidi, 2 minutter Shita, Bodø).

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Ronaldo brøt ut i latter. Alt på grunn av den lille gutten

Billetter til verdensmesterskapet i 2023 er tilgjengelig via Eventim!