Home » Vokt dere for den falske barden! Jeg håper Google ikke gir opp svindlere

Vokt dere for den falske barden! Jeg håper Google ikke gir opp svindlere

by Peter Østbye

Ved å love den nyeste versjonen av chatboten og en rekke overraskelser, ønsket de å lokke potensielle ofre til å falle i skadevarefellen.

Dessverre måtte vi håndtere slike trusler på nettet. Den raske inntoget av chatbots og vanlig forstått kunstig intelligens i mainstream betydde at selv lærere på skoler som av en eller annen grunn vanligvis ikke er kjent med teknologi, måtte lære hva ChatGPT er. OpenAI-verktøyet ble raskt kjent, da det for bare noen måneder siden dukket opp i annenhver mediepublikasjon. Andre teknologiske industrigiganter fulgte i disse fotsporene, inkludert Google med sin Bard. Chatboten har imidlertid ikke trengt så mye inn i populærkulturen, så folk som leter etter et alternativ til GPT som ikke føler seg trygge, kan bli lurt av falske versjoner av programvaren. Svindelgruppen baserte seg på dette og antydet blant annet at Bard var et betalt verktøy.

Ikke bare økonomiske tap, slik svindel hindrer folk i å høste fordelene av teknologi

Å utnytte folks uvitenhet er en av de mest motbydelige sidene ved Internett. Svindel som «BLIK», «Cryptocurrency Advisor» eller til og med den falske Bard-svindel er foraktelig, ikke bare fordi de utsetter Internett-brukere for økonomiske tap, men også fordi de fraråder eldre mennesker som har vært utsatt for svindlere fra å dra nytte av nettverkets fordeler. .

Kilde: Depositphotos

Når det gjelder Google-svindel, som snart vil bli løst i retten, har vi å gjøre med den samme mekanismen igjen. Skap en atmosfære av sikkerhet og oppmuntre det uvitende offeret til å laste ned skadelig programvare. Gjerningsmennene brukte spesifikt Google-merker og annonserte triksene sine på sosiale medier. Hvordan?

De ønsket å stjele påloggingsinformasjon ved å bruke en falsk bard

Metoden var ganske enkel, men veldig effektiv. I utgangspunktet ønsket svindlerne å overbevise ofrene om at Bard var en betalt applikasjon – mens den i realiteten var helt gratis å bruke. på denne adressen. De løy også at de tilbyr den eneste gjeldende versjonen av chatboten som kan lastes ned fra lenken de ga. De ga til og med installasjonskoden og oppmuntret folk med antatte «overraskelser».

Les mer nedenfor

For Google er de de samme og mer like.  Kjempen gjør alt for ikke å avsløre noen detaljer

Jeg innser at skjermbildet ovenfor kanskje ikke virker overbevisende for noen som ikke har vært på internett på lenge. Problemet er at selv slike grove svindel har sine mottakere. Det er derfor Google ønsker å holde svindlere ansvarlige og stille dem for retten. Selskapet har allerede sendt ut dusinvis av forespørsler om å fjerne profiler på sosiale medier, men å stoppe slike handlinger vil sannsynligvis føre til at enda flere falske profiler dukker opp som sopp etter regnet.

Tre ukjente gjerningsmenn er derfor i trøbbel: For det første fordi de overtalte ofre til å laste ned skadelig programvare og for det andre fordi de gjorde uautorisert bruk av Googles varemerker. I søksmålet står det også at svindlerne brukte målrettede promoterte innlegg på Facebook for å nå ut til flest mulig.

«De saksøkte er på ingen måte tilknyttet Google, selv om de hevder å være det. «De brukte Google-merker, inkludert Google, Google AI og Bard, for å lure intetanende ofre til å laste ned skadevare til datamaskinene deres,» heter det i et utdrag fra søksmålet

Det er foreløpig ikke kjent hvilke strafferettslige konsekvenser de vil få for dette, men Google har allerede varslet at de blant annet ønsker å innføre et fullstendig forbud mot å registrere domener i USA.

Arkivbilde fra Depositphotos

kilde

You may also like

Leave a Comment