Home » Vold i Etiopia: Alle kanadiske arbeidere må forlate landet

Vold i Etiopia: Alle kanadiske arbeidere må forlate landet

by Thure Lindhardt

Canada vil trekke ut alle ikke-nødvendige kanadiske arbeidere fra Etiopia midt i opptrappingen av volden som har herjet nord i landet de siste ukene.

• Les også: Etiopia: Ifølge UNICEF. 30 000 barn i Tigray er truet av sult

Kritisk kanadisk personell, inkludert operasjonene til ambassadene, er fortsatt stasjonert i Etiopia.

«Situasjonen i Etiopia endrer seg og forverres raskt. Siden sikkerheten til kanadiere er vår høyeste prioritet, har vi tatt beslutningen om å fjerne alle familiemedlemmer til de ansatte ved den kanadiske ambassaden så vel som alle ikke-essensielle kanadiske ansatte fra Etiopia, «rapporterte Global Affairs Canada søndag.

Kanadiere som bor i dette afrikanske landet rådes til regelmessig å konsultere reiseråd og råd utstedt av Global Affairs Canada og å registrere seg hos Canadians Abroad Registration Service.

De siste dagene har flere land, inkludert USA, Saudi-Arabia, Norge og Sverige, oppfordret sine statsborgere til å forlate Etiopia midt i trusselen om et blodbad.

I et år nå har den etiopiske føderale regjeringen, ledet av Abiy Ahmed, vært i krig med Tigray People’s Liberation Front.

«De dokumenterte menneskerettighetsbruddene og overgrepene samt brudd på internasjonal humanitær lov er dypt bekymrende. Canada ber om en umiddelbar slutt på fiendtlighetene og fordømmer på det sterkeste vilkårlige angrep på sivile og humanitært personell i Nord-Etiopia. Det er tvingende nødvendig å sikre tilgang til humanitær hjelp, la Canadas Department of Global Affairs til.

Ambassaden i hovedstaden Addis Abeba holder åpent. Konsulære offiserer kan også gi bistand til kanadiere som trenger nødhjelp. Du kan kontaktes på 251 11 317 0000 eller via e-post på consul.addis@international.gc.ca.

Kanadiere kan også ringe Global Affairs Canadas 24/7 Emergency Watch and Response Center ved å ringe 1-613-996-8885, sende e-post til sos@international.gc.ca og sende tekstmeldinger (SMS) 1-613-686. 3658

You may also like

Leave a Comment