Home » Volleyballspillerne kranglet med dommeren. Årsaken: spillernes antrekk

Volleyballspillerne kranglet med dommeren. Årsaken: spillernes antrekk

by Erlend Loe

Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen, norske sandvolleyballspillere, kom i heftig krangel med dommeren, som stoppet oppvarmingen og krevde at spillerne tok på seg…bikini.

Hendelsen skjedde før Beach Pro Tour Challenge i Haikou, hvor nordmennene etter planen skulle konkurrere mot det tyske paret Leonie Kortzinger/Lea Sophie Kunst. Olimstad og Helland-Hansen kom ut i shorts for å varme opp. Dommeren krevde imidlertid at spillerne tok på seg bikini og truet med at han ellers ikke ville starte kampen.

SE OGSÅ: Tsjekkere og amerikanere er verdensmestere i sandvolleyball

– Først lo vi av det fordi vi er fullstendig klar over at antrekket er klart definert i regelverket. Hele situasjonen var rar fordi vi vet at vi kan bruke shorts. Dommeren insisterte imidlertid på at vi skulle gå til kampen i bikini, akkurat som våre tyske rivaler. På et tidspunkt var det ikke morsomt lenger fordi han sa at vi måtte bytte. Vi svarte skarpt: «Vi trenger ikke. Og hvis du vil, sjekk regelverket.» Dommeren startet en kort diskusjon med de andre dommerne i turneringen og etter en stund var han selvfølgelig enig i at vi hadde rett. Det er absurd at vi skal kjempe for slike ting, og dommerne kjenner ikke til reglene for den disiplinen de dømmer – understreket nordmennene i et intervju med NTB.

Norges Volleyballforbund kommenterte situasjonen. Iver Horrem, markedsdirektør i lokalforeningen, sa halvt på spøk at han før neste konkurranse ville sørge for at dommerne fikk printet ut gjeldende reglement hos seg.

For 15 år siden tvang Norge det internasjonale volleyballforbundet til å la kvinner bruke shorts. Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen har spilt i shorts siden 2021. Paret har også en sponsor som dekker alle økonomiske straffer ved turneringer utenfor hovedserien, der arrangørene – i stedet for FIVB-regelverket – bestemmer utseendet til spillerens drakter.

RI, Polsat Sport

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment