Home » Vytals returpakkeløsning fullfører 10 millioner dollar i serie A

Vytals returpakkeløsning fullfører 10 millioner dollar i serie A

by Peter Østbye

Det tyske oppstartsselskapet Vytal, som spesialiserer seg på gjenbrukbar emballasje, har nådd sitt vekstmål om å erstatte 3 millioner engangsbeholdere og kunngjør sin finansieringsrunde på 10 millioner dollar i serie A. Runden ledes av Grazia Equity (Conergy, Mister Spex, Statista, Moviepilot), som investerer med IP Group, en global cleantech-investor, og Rubio, et Amsterdam-basert risikokapitalfirma, som medledere. I tillegg kommer anerkjente engleinvestorer, inkludert Flixbus-gründerne Jochen Engert, Daniel Krauss og André Schwämmlein, Delivery Hero CTO Christian von Hardenberg, foodora-grunnlegger og matteknologigründer Emanuel Pallua, vert podcaster Philipp «Pip» Klöckner og Tier-grunnlegger og effektinvestor Lawrence Leuschner blir med i Vytals Series A.

Vi er veldig glade for å ha kommet sammen drømmelaget vårt Team av erfarne gründere og vellykkede engleinvestorer for å gjøre Vytal til standardløsningen for takeaway mat og drikke. Våre institusjonelle investorer bringer erfaring med å skalere B2B-plattformer og markedsplasser. Sammen skal vi gjøre Vytals teknologiplattform til operativsystemet for gjenbruk og bli europeisk markedsleder for gjenbrukbar emballasje., sier Tim Breker, som ledet grunnleggerlagets innsamling. Benedikt Battke, partner i Grazia Equity, legger til: Plastforurensning er en av de største utfordringene planeten vår står overfor. FNs miljøprogram (UNEP) anslår at havene våre allerede er forurenset med mellom 75 og 199 millioner tonn plast i dag, og det antallet øker hvert år.Vytals gjenbruksløsning kan bidra til å redusere bruken av engangsplast. Mens markedet for takeaway og matlevering sannsynligvis vil være det første som tar i bruk gjenbrukbar emballasje, er det mange andre produktkategorier der gjenbrukbar emballasje gir mye mening.

Plikten til å tilby gjenbrukbar emballasje og fokus på bærekraft gjør gjenbrukbare modeller til en trend

Forbrukernes bevissthet om bærekraft og klimaendringer har økt i årevis. Merker og produsenter reagerer på dette med ambisiøse selvforpliktelser. Flere og flere europeiske land som Frankrike, Portugal, Irland eller Tyskland vedtar også lover for å dempe det økende forbruket av engangsemballasje og fremme gjenbrukbare løsninger. I Frankrike er for eksempel restauratører og matvareforhandlere forpliktet til å tilby gjenbrukbare beholdere for salg på stedet fra 1. januar 2020er januar 2023. Markedet for gjenbrukbare løsninger vil derfor vokse sterkt på kort sikt.

Nyinnhentet kapital gjør at Vytal kan gjennomføre flere store prosjekter

Denne forpliktelsen til å tilby gjenbrukbare beholdere legger press på spesielt store hurtigmatkjeder og supermarkeder for å tilby gjenbrukbare løsninger i tide. Vytal er posisjonert mot disse kjedene som en leverandør av fleksible løsninger og tilbyr både bruk av standardiserte gjenbrukbare beholdere i en åpen syklus og programvareløsningen for drift av et gjenbrukbart syklussystem.

Med mer enn 250 000 appbrukere, innsamlet kapital og vårt høyt kvalifiserte tekniske team, ser vi på oss selv som det første kontaktpunktet for store kjeder for å implementere den beste gjenbrukbare løsningen i hvert enkelt tilfelle. Kjeder som velger å bruke Vytal-beholdere drar nytte av Vytals enkle implementering og mange tilbakemeldingspartnerskap, for eksempel gjennom Gorillas-appen. Når kjeder bestemmer seg for å bruke sine egne beholdere, er API-er klare til å integrere med sine egne systemer og applikasjoner, og den digitale gjenbrukstilnærmingen gir ytterligere kundekontakt og kommunikasjonsspakerunderstreker Sven Witthöft, medgründer og administrerende direktør i Vytal.

Teknologiplattform og integrasjoner som en nøkkeldifferensiator

I motsetning til andre leverandører av gjenbrukbar emballasje, har Vytal tilbudt pantfrie gjenbrukbare beholdere siden det ble grunnlagt i 2019. Forbrukere kan låne de gjenbrukbare beholderne de trenger gratis i opptil 14 dager via en app eller et medlemskort – akkurat som på et bibliotek. Containerretur er mulig hos alle partnerbedrifter, via returmaskiner, lavteknologiske returbokser, i bedrifter og lokalsamfunn samt leveringstjenester og spores alltid digitalt. 99 % av Vytal-beholderne returneres innen 14 dager – i gjennomsnitt på 3-4 dager, så containerbruken er høyere og tapet mindre, noe som er mye mer effektivt enn et tradisjonelt pantsystem.

Institusjonelle investorer fra London og Amsterdam investerer også

Grazia Equity i den europeiske teknologilederen for gjenbrukbar emballasje.

To internasjonale venturekapitalister har også anerkjent potensialet til Vytals gjenbrukssystemer og teknologiplattform for emballasje. Den London-baserte globale cleantech-investoren IP Group og Amsterdam-baserte Rubio Impact Investments deltar hver i serie A-finansieringsrunden.

Det tyske markedet er for tiden den absolutte lederen innen implementering av gjenbruk av emballasje. Ingen andre steder lærer vi raskere hvordan vi kan maksimere effekten vår ved å erstatte engangsemballasje med gjenbrukbare beholdere. Sammen med våre internasjonale investorer tar vi sikte på å utnytte vår eksisterende plattform og erfaring for å gjøre gjenbruk til normen for takeaway-forbruk og levering av mat og drikke i Europa.forklarer Tim Breaker.

Den nye kapitalen skal brukes til bærekraftig å styrke Vytals ledende posisjon i markedet, særlig ved å utvide partnernettverket, forbedre den teknologiske plattformen og utvikle nye aktiviteter.

Om Vytal Global GmbH
Distribusjonsselskaper som Rewe og Edeka, restaurantkjeder som Backwerk, Hans im Glück og Haferkater, selskaper som Allianz, SAP, Siemens, Vinci og kantiner som universitetet i Paris understreker suksessen til det unge selskapet, som i dag har femti ansatte i Köln, Berlin, München, Paris og Wien. Til dags dato har Vytal gjenbruksbeholdere erstattet mer enn 3 millioner engangsemballasje. Startups fra andre land har notert seg denne suksessen: Systemet er nå distribuert under Vytal-franchiseavtaler i Norge og Baltikum.

Om Grazia Equity GmbH
Grazia Equity er et av de ledende tyske investeringsselskapene. Den investerer i innovative bedrifter med høy potensial – for det meste i oppstartsfasen – og følger dem gjennom de ulike fasene av deres livssyklus. Grazias suksess er basert på partnerskapet med gründerteam for å gjøre dem til internasjonale ledere. I motsetning til andre venturekapitalselskaper har Grazia sin egen kapital og dermed en permanent solid kapitalstruktur (« eviggrønne «). Selskapet er hybrid: Grazia kombinerer fleksibiliteten og hastigheten til en engelinvestor med den finansielle styrken og profesjonaliteten til et venturekapitalfirma. Porteføljeselskaper drar nytte av gründererfaringen og kunnskapen til Grazias lederteam også i grunnleggende selskaper fra hans omfattende internasjonale nettverk. Spesiell oppmerksomhet gis til effektinvesteringer.Grazia investerte tidlig i selskaper som ville bli industriledere som Statista, Mister Spex, Conergy, Immatics og Quantenna – og nå Zageno og Lingoda.

You may also like

Leave a Comment