Home » W±sek ble diskvalifisert fra glideren. Forfremmet fem polakker i Engelberg

W±sek ble diskvalifisert fra glideren. Forfremmet fem polakker i Engelberg

by Catherine Monroe

Kvalifiseringen til den andre verdenscupkonkurransen på Gross-Titlis-Schanze i Engelberg startet klokken 11 søndag. Sju representanter for Polen var til start. Fem av dem ble forfremmet til den første serien med konkurranser.

se videoen
Hva er Qatari-ekvivalenten til KFC?

Kvalifiseringen til verdenscupkonkurransen søndag i Engelberg taler polakkenes sak. Fem med opprykk. Uflaks for Pawel Wasek

Etter en ekstremt vellykket lørdag med de polske hopperne, som tok to pallplasser (David Kubacki andre og Piotr Żyła tredje) tiden er inne for søndagens konkurranse. Hopperne møtte opp på det sveitsiske anlegget mye tidligere enn dagen før. Alt på grunn av finalen i verdenscupen, som spilles klokken 16:00. Arrangørene av konkurransen har spesielt valgt morgentimen slik at fansen kan følge godt med på begge arrangementene.

Polakkene kjemper om nok en pallplass. Hvor og når kan du se verdensmesterskapet i Engelberg?

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl

Søndagens konkurranse startet for alvor klokken 11:00 da kvalifiseringen startet. Han var den første polakken som sto i startstangen Jakob Wolnyhoppet 106,5 m. Et øyeblikk senere så vi et forsøk av Aleksander Zniszczoła, som forbedret vennens resultat og nådde 111,5 m. Begge distansene var imidlertid ikke oppsiktsvekkende og ga polakkene flere plasseringer. Dette er ingenting sammenlignet med hoppet til Tomasz Pilch, som hoppet bare 87 meter og umiddelbart fant seg nest sist etter hoppene til 22 konkurrenter. Lederen var Francesco Cecon, sønn av legendariske Roberto, som hoppet 116,5 meter.

Italieneren ble passert av Vladimir Zografski. Selv om bulgareren oppnådde samme distanse, ble hoppet hans vurdert bedre av dommerne. Men etter en stund fikk vi en ny leder. Bendik Heggli klarte dagens første virkelige lengdehopp og landet på 129 meter, og utklasset sine forgjengere. Etter hoppene til 27 konkurrenter ble det klart at Aleksander Zniszczol, som var 12. på den tiden, og Jakub Wolny – 17. – sikret opprykk til konkurransen.

Hegglie ble erstattet av Ziga Jelar, som hoppet 131 meter. Det var bare det tredje hoppet bak byggepunktet til hoppbakken, som er på 125 meter. I mellomtiden nådde tyskeren Stephan Leyhe 126 meter.

Etter en kort pause på grunn av været bestemte dommerne seg for å senke stanga ett hakk. Da så vi bedre hopp. Giovanni Bresadola hoppet 135 meter og Philipp Aschenwald 133 meter, østerrikeren tok ledelsen takket være bedre karakterer. Etter en stund dukket han opp på bjelken Pawel Wasek. Han hoppet 123,5 meter og var sjuende for øyeblikket, noe som ga ham opprykk til konkurransen. Gleden varte imidlertid ikke lenge. Wąsek ble diskvalifisert etter noen minutter. Det viste seg at glidelåsen ikke var lukket.

Østerrikerne gjorde det bra i «dressprøven» før konkurransen. Jan Hoerl hoppet 130,5 meter og erstattet Aschenwald som leder. Etter en tid ble landsmennene skilt av Timi Zajc, som hoppet 129,5 meter. Andreas Wellinger gjorde også en kjempejobb med et hopp på 132,5 meter. Mest interessert var vi imidlertid i forsøket til Kamil Stoch, som dukket opp kort tid etter tyskeren ved innløpet. Tittelhopperen vår fløy fantastisk. Resultatet hans er 135,5 meter, noe som ga ham ledelsen i konkurransen!

Michael Hayböck hoppet totalt 142 meter, men han sluttet ikke å hoppe. Etter en stund hoppet han imidlertid nesten like langt Robert Johannsson. Nordmannen klarte en distanse på 137 meter og degraderte Stoch til andreplass. Selv nøt han imidlertid ikke ledelsen lenge. Karl Geiger hoppet 140 meter.

Hvert påfølgende hopp var imponerende. Manuel Fettner landet på 139 meter. Dommerne bestemte seg for å senke startstangen totalt fire grader. Som et resultat landet Piotr Żyła mye nærmere – 123,5 meter. Men det viktigste er å komme til konkurransen. Det kortere innløpet gjorde ingen stor forskjell for Halvor Egnder Granerud, som hoppet 132,5 meter. De hoppet kortere Stephen Kraft – 118,5 og Anze Lanisek – 125 meter.

Også Dawid Kubacki, hvis hopp avsluttet kvalifiseringen, hoppet kortere enn den beste. 126 meter og kun sjetteplass. Det viktigste her var imidlertid ikke seieren, men den rolige gnissingen før selve konkurransen.Totalt fem polakker kom seg gjennom kvalifiseringen – Kamil Stoch (5. plass), Dawid Kubacki (6. plass), Piotr Żyła (24. ), Aleksander Zniszczol (37.) og Jakub Wolny (42.).

Konkurransen starter søndag kl 12.30.

Hvordan ta vare på babyens hudBabyens hud er sart. Hvilke problemer er mest vanlige?

You may also like

Leave a Comment