Home » Wałbrzych: Wałbrzych Hydrogen Hub skal bygges i byen vår – Walbrzych.dlawas.info – Portal

Wałbrzych: Wałbrzych Hydrogen Hub skal bygges i byen vår – Walbrzych.dlawas.info – Portal

by Connie Nielsen


Under møtet var det fokus på å presentere moderne teknologiske løsninger og innovative prestasjoner knyttet til hydrogenenergi og planer. Dette er et helt nytt marked, med atmosfæren til en banebrytende ekspedisjon og hvilke gale ideer som måtte vise seg å være sanne.

Hva blir vår plass i denne dalen?

Som Dariusz Mikołajczak, president for Toyota Motor Manufacturing Poland-fabrikken i Wałbrzych sa, produserer selskapet en hydrogendrevet bil, nemlig andre generasjon Toyota Mirai, som er mer holdbar og mer effektiv enn den forrige modellen.

– Vi fremmer hydrogenteknologier i landet. Potensialet til hydrogen er enormt, fra energilagring til fremdrift. Vi produserer ikke hydrogenceller ennå, men kanskje denne produksjonen kommer takket være populariseringen av celler. Med hydrogenbiler er drivlinjen 90 % lik den elektriske og hybride Mirai, så vi får innsikt som er grunnlaget for produksjon av hydrogenbiler – sa presidenten.

Som viseminister for klima og miljø Ireneusz Zyska sa, er det allerede 8 hydrogendaler i Polen, og 5 flere vil dukke opp – den som ble grunnlagt i februar 2022 i Nedre Schlesien utvikler seg raskest og bare den mottok en invitasjon til denne pan-europeiske prosjektet i Baltic Hydrogen Valley – et internasjonalt konsortium av 37 selskaper fra Østersjøbassenget. Alle land i regionen er involvert i prosjektet: Finland, Estland (leder), Polen, Danmark, Sverige, Tyskland, Norge, Litauen og Latvia.

I Wałbrzych er det snart ikke bare hydrogenbusser på veien, som skal kjøpes inn takket være et tilskudd fra NFOŚiGWHer skal det også bygges en hydrogenfyllestasjon. Det grunnleggende spørsmålet er hvor denne stasjonen skal få hydrogenet fra, og det kan ikke lenger være forurenset hydrogen fra kull, men grønt hydrogen. Og dette grønne hydrogenet produseres her, i WSEZ i Wałbrzych. Vi er i ferd med avanserte samtaler, jeg ønsket å kunngjøre denne innovasjonen i dag, Wałbrzych Hydrogen Hub vil bli bygget her snart, det vil være en spesialenhet i statskassen som vil fokusere på produksjon av grønt hydrogen og gassen stasjon og busser vil være deres være mottaker, den produseres her. Tenkte jeg skulle kunngjøre nyhetene i dag, men til tross for avanserte samtaler er det for tidlig å gi detaljer – kunngjorde viseministeren.

Ireneusz Zyska annonserte også bruk av hydrogen i mange industrier i Polen, noe som vil bidra til å oppnå nullutslipp. Som Andrzej Węgrzyn, visepresident i Lower Silesian Hydrogen Valley Association, la til, kan det være behov for 150 e-wattimer i Nedre Schlesien, konseptet med hydrogenparker dukker opp og to japanske selskaper ønsker å skaffe turbiner. Den nedre schlesiske hydrogendalen ble delt inn i 4 store delsystemer.

Med en her?

Hydrogenknutepunktet omfatter produksjon, lagring og distribusjon av hydrogen og energi.

– Vi håper at Wałbrzych Hydrogen Hub åpner snart. Vi håper at nettverksbygging med hydrogenlinjer vil finne sted her. For tiden produseres 80 % av hydrogenet i laboratoriet fra solenergi, 40 % utenfor laboratorieforholdene. EU-lovgivningen og hydrogennettverket som bygges i Europa er gunstig for oss, hydrogenlagringspotensialet er stort og vannrørledningen fra Europa kan gå gjennom voivodskapet vårt. Vi tror at den nye energien vil erstatte hydrogen med fossilt brensel. Når markedet er etablert, kan vi gjennomføre våre satsinger – Andrzej Wegrzyn sa:

Dessverre, som prof. George Caleta fra det tekniske universitetet i WroclawFor å produsere hydrogen må det bygges biometananlegg, som i Danmark, hvor det snart er planer om å produsere 100 % av det lokale hydrogenet, og i Polen bygges det for tiden biogassanlegg. Komponenter for produksjon av hydrogen må lages selv, siden det er for dyrt å kjøpe. Men i Polen og regionen er det allerede et progressivt selskap innen forberedelse av hydrogenproduksjon – Promet Plast fra Grove Oławski.

Men det kan være trapper…

– I dag hadde vi en delegasjon fra Orlen som møttes på ul. skal bygge en hydrogenfyllestasjon. Wysocki i Wałbrzych. Vi behandler alle aktiviteter som setter trender innen hydrogenenergi som en prioritet, men det krever mot og et utflukt på helt ukjent territorium. Da vi kom over konseptet med å bygge en drivstoffstasjon for hydrogen for mange måneder siden, i Europa, enn si Polen, var det ingen driftskrav når det gjelder miljøsikkerhet, og det nasjonale fondet for miljøvern hadde ingenting å «gå glipp» av – viste det seg. ut at vi må skrive det selv, nå har de første anbefalingene dukket opp. Jeg er en tilhenger av å gjøre det vi kan så raskt som mulig og ta risikoen. Vi har fortsatt en liten mengde utstyr, siden det i dag bare er en kinesisk elektrolysør, men kanskje om seks måneder vil den være en europeisk, kanskje til og med en polsk, og Nedre Schlesien kan lede disse endringene, om enn en elektrolysator å bygge. vil møte mange hindringer, som mangel på strømnett eller mangel på hovedstrømtilkoblinger. Vann er også en stor utfordring – sa ordføreren i Wałbrzych, Roman Szełemej.

Deltakerne på møtet var imidlertid enige: Risikoen er verdt det og hydrogen er fremtidens drivstoff. Som Szymon Płoński, strategidirektør i Lower Silesian Hydrogen Valley sa, skal produksjonen av grønt hydrogen starte innen 5 uker, den polske hydrogenbussen til Polsat Plus Group blir testet, det er et konsept for en trailer for å transportere hydrogen for perioden før bygging av rørledningene, er det en idé om å produsere gaffeltrucker i desember i år, når den europeiske hydrogenbanken vil bevilge 800 millioner euro til prosjekter knyttet til den nye hydrogenteknologien. – For øyeblikket koster et kilo drivstoff 24 pund ved Sheffield hydrogenstasjon, da kan vi gå under 10 euro per pund – mener representanten for Nedre Schlesian Hydrogen Valley. Og da vil det kanskje slutte å være en millionærteknologi.

Les også:
Wałbrzych: hydrogenbusser og jernbanestasjonen blir et faktum (FOTO)
Wałbrzych og regionen: nye busser kommer fra alle retninger (FOTO)
Wałbrzych har lyst ut et anbud på 20 hydrogenbusser
Wałbrzych: hydrogenbusser for byen – det er en beslutning!

Wałbrzych er ett skritt unna å subsidiere hydrogenbusser
Wałbrzych: hydrogenbusser – byen forbereder seg på å kjøpe dem

Wałbrzych nærmer seg hydrogenbusser og bensinstasjoner

Wałbrzych: autonome busser, rickshaws og drosjer?
Wałbrzych: Hvilke busser kan transportere oss i årene 2021-2035?
Wałbrzych: hydrogenbusser for byen – det er en beslutning!
WAŁBRZYCH: HYDROGENBUSSER OG LADESTASJER HOS OSS?

Tekst og foto: Magdalena Sakowska

You may also like

Leave a Comment