Home » Wall Street stenger i positivt territorium, men Asia faller kraftig

Wall Street stenger i positivt territorium, men Asia faller kraftig

by Catherine Monroe

Kamil Cisowski, CFA, leder for forsknings- og investeringsrådgivningsteamet ved DI Xelion.

Torsdagens økt startet med kraftige tap i Europa, men nedgangene ble bare dypere tidlig i handelen. En langsom og moderat vellykket oppgang fortsatte resten av dagen, hemmet av mediedekning av dueaktige sentralbanker (renteøkninger i Storbritannia, Sveits og Norge). Bundesbank-president J. Nagel var absolutt der, og tegnet et bilde av vedvarende inflasjon på grunn av Europas mangel på arbeidskraft og behovet for å la rentene stå på vent lenge etter slutten av syklusen. Avkastningen på de store markedene var -0,22 %. (DAX) til -0,79 prosent. (CAC40). Türkiye er verdt å nevne med økningen i styringsrenten på 8,5 prosent. opptil 15 prosent kunne ikke stoppe liraens kollaps. Den tyrkiske valutaen tapte ytterligere 5,5 prosent i går. mot dollar.

WIG20 falt 0,03 prosent, men mWIG40 steg 0,79 prosent og sWIG80 steg 0,19 prosent. Warszawas prestasjoner mot det ytre miljø er fortsatt oppsiktsvekkende, og hovedindeksen holder seg på positive nivåer store deler av dagen. Bankene oppførte seg solid, men faktisk var det ingen selskaper som ville være en stor negativ bidragsyter til hovedindeksen – PGE (-2,85 prosent) og Pepco (-2,13 prosent) falt mest, noe som ikke hadde stor innvirkning på den. . Årets frontløpere, Benefit (+5,14%) og Inter Cars (+3,7%), førte mellomstore selskaper til vekst. Temaet for dagen på WSE var skandalen rundt sitatene fra Elektrociepłownia Będzin – liten i skala, men ekstraordinær når det gjelder graden av uforskammethet til deltakerne.

>> Utbyttesesongen er i gang – se utbyttekalender, beløp, nyheter og kunngjøringer samlet på ett sted!

Etter en negativ åpning var S&P 500 opp 0,37 prosent og NASDAQ opp 0,95 prosent, og slettet mye av onsdagens nedgang etter J. Powells tale. Etter en kort pause ble det amerikanske markedet ledet av FAAMG-selskaper – med 4,3 prosent. Amazon steg 2,2 prosent. Alfabet med 1,8 prosent. Microsoft, med 1,6 prosent. Eple. Sesjonen på torsdag sammenfaller med oppgaven vår Korreksjonen som startet denne uken vil neppe utvikle seg til et stort salg. Vi antar at dette vil skje i tredje kvartal 2023. Så langt ser det ut til at markedet ikke har lukket temaet «ingen resesjon i USA». Gårsdagens intervju med J. Yellen var veldig optimistisk da hun direkte antydet et slikt scenario og også mye mindre forsiktig enn FOMC-medlemmer når det kommer til fallende inflasjon.

I en normal situasjon ville nok gårsdagens sesjon gitt Europa et øyeblikks lettelse, men etter tilbakeføringen til handel ser situasjonen i Hong Kong veldig dårlig ut. En time før starten av Europa-økten er Hang Seng ned to prosent. Mesteparten av gevinsten fra første halvdel av måneden ble slettet Det blir stadig tydeligere at med mindre kinesiske myndigheter griper inn raskt, vil sentimentet på det kinesiske aksjemarkedet igjen bli ekstremt negativt. Terminkontrakter på amerikanske og europeiske indekser faller kraftig. Vi forventer en lignende sesjon som i går – en negativ start etterfulgt av en paring av tap med rom for vekst i det minste i Warszawa, som er mykere enn mange europeiske markeder til svingninger i sentiment rundt Kina. Støtte fra solide PMI-data vil sannsynligvis være nødvendig hvis gjenopprettingen skal utvides. Flash-avlesninger for store europeiske økonomier og USA er høydepunktene i dagens kalender.

Kommentarer før økten av Dom Inwestycyjny Xelion sp. dyrehagen, 23. juni 2023
Kamil Cisowski, CFA, leder for forsknings- og investeringsrådgivningsteamet ved DI Xelion.

Egen studie basert på data tilgjengelig på www.reuters.com, www.bloomberg.com, www.macronext.com, www.marektwatch.com, www.news.google.com, www.ft.com, www.bankier. pl , www.pb.pl, forutsatt at ovennevnte data er korrekte, fullstendige og ikke villedende, men at de ikke er uavhengig verifisert. Studien er av generell karakter og kan ikke alene være grunnlag for en investeringsbeslutning fra mottaker. Denne studien kan ikke tolkes som en anbefaling fra Dom Inwestycyjny Xelion Sp. z oo. z oo i betydningen av art. 76 av 29. juli 2005 om handel med finansielle instrumenter. Xelion Investment House Sp. z oo z oo eller forfatteren er ikke ansvarlige for konsekvensene av investeringsbeslutninger tatt på grunnlag av informasjonen og meningene i denne studien, forutsatt at det ble tatt tilbørlig forsiktighet i utarbeidelsen.

You may also like

Leave a Comment