Home » WIG20 trakk seg tilbake rett før toppen. Sterk energi og nedsalg i XTB-aksjer

WIG20 trakk seg tilbake rett før toppen. Sterk energi og nedsalg i XTB-aksjer

by Gunnar Garfors

Ukens nøkkeldata presset WIG20 til januars høydepunkt, men denne gangen klarte de ikke å overgå den. På det brede gulv skilte XTB-prisen seg ut, og falt 10 prosent. med den tredje største omsetningen i markedet. Energetyka hadde størst fordel av de utmerkede resultatene til selskapene i sektoren.

Den første delen av onsdagens økt var lik de to foregående dagene i denne uken og var preget av små endringer i sammenheng med forventningene til amerikanske inflasjonsdata fra april. Utgivelse av KPI-verdi under 5 prosent på ettermiddagen. støttet sitatene til indekser som beveger seg i motsatt retning av USD/PLN-kursen, som falt til rundt PLN 4,10 – det laveste nivået siden 25. februar 2022.

WIG20 klarte imidlertid ikke å overgå det høyeste i januar, som var mindre enn 1 poeng under. Dermed bekrefter 1855-poengnivået en sterk motstand som oksene igjen ikke er i stand til å overvinne selv under gunstige omstendigheter.

WIG var opp 0,63 prosent og WIG var opp 0,61 prosent. mWIG40 økte derimot med 0,68 prosent. og SWIG80 0,52 prosent. Omsetningen oversteg PLN 1,08 milliarder, hvorav PLN 805 millioner gikk til WIG20.

Også på kalenderen var MPC-beslutningen om rentenivåer, men igjen var det ingen overraskelse og de ble stående uendret. Til tross for positive amerikanske inflasjonstall i aksjemarkedene, var oppgangen på Wall Street ikke overdreven etter åpningen.

På den ene siden var verdien omtrent nær gjennomsnittsforventningen, på den andre siden er fokus i USA på å heve den amerikanske gjeldsgrensen for å hindre mislighold. Dette handler imidlertid mer om det politiske spillet enn den faktiske risikoen for store økonomiske problemer i USA.

«I følge vår analyse kan WIG20-toppen nås i midten av mai, og vi ser bedre sjanser for profitttaking i andre halvdel av måneden. Etter min mening er det oppførselen til USD/PLN der nøkkelmotstanden ligger.» 4.18 kan være viktig. Hvis USD/PLN overgår dette nivået, vil det oppheve den nåværende styrkingen, sa Sobiesław Kozłowski, direktør for Noble Securities» analytiske og rådgivende avdeling, til PAP Biznes.

«For WIG20 forblir nøkkelmotstanden rundt 1950 poeng, og et brudd på dette nivået kan åpne veien til 2000 poeng og muligens høyere nivåer. På minussiden er neste støtte rundt 1 880 poeng, nemlig.” Et mulig tap kan bane vei for en dypere korreksjon.

Analytikeren la til at etter hans mening kan informasjon om den kommende EF-domstolens kjennelse om lån i utenlandsk valuta (15. juni i år) og avgjørelser om høyesterettsloven snart være faktorer som kan påvirke WIG20-indeksen.

Energi (3,95%), IT (1,92%) og media (1,76%) vokste mest i sektorene. Prisene på bilindustrien (-0,97 %), gruvedrift (-0,78 %), kjemikalier (-0,31 %), farmasøytiske produkter (-0,15 %) og eiendom (-0,22 %) sank.

I WIG20 gikk PGEs aksjekurs tilbake til en vekstbane (4,44%), støttet av svært gode resultater fra andre selskaper i sektoren. Tauron (6,19%), notert på mWIG40, presenterte svært sterke finanser, godt foran markedskonsensus. Enea (7,94 %) viste også bedre estimater. Forrige ukes resultater fra Kogeneracja (0,3 %) brakte en lignende oppsideoverraskelse.

I porteføljen av store selskaper registrerte så mange som 17 valutakurser gevinster, blant annet fikk Allegro mer (2,01%), noe som annonserte lanseringen av en handleplattform i Tsjekkia. Aksjene i mBank (2,42 %), Asseco (2,45 %) og Cyfrowy Polsat (2,55 %) presterte godt, og kunngjorde at de sammen med Polkomtel ville foreta en tidlig tilbakebetaling på 8,84 milliarder PLN plan for lån fra 16. mai.

Oransje (-1,79%), KGHM (-1,08%) og i mindre grad Pepco (-0,25%) aksjekurser var under linjen.

Mye mer interessant var det i andre rad, hvor på den ene siden energiselskaper som nevnte Tauron og Enea gikk kraftig opp og på den andre siden fikk XTB-prisen (-9,84 prosent) en betydelig rabatt etter tirsdagens økt, var det mye mer interessant. kunngjorde at Hovedaksjonæren ønsker å selge deler av sine aksjer i ABB, og det viste seg snart at bokbyggingen raskt ble fullført til en pris på PLN 38 per aksje. Hele transaksjonen, eksklusive transaksjonskostnader, er verdt omtrent PLN 266 millioner, og på onsdag utgjorde handelen med XTB-aksjer over PLN 82,4 millioner, bare lavere enn for Allegro (PLN 184,7 millioner) og PKN Orlen (PLN 184,7 millioner) million). 110 millioner).

I dette segmentet er det verdt å se på BNP (3,02 %), som rapporterte resultater for første kvartal og et nettoresultat på PLN 488 millioner, som var 37 % mer enn i forrige kvartal. høyere enn markedets forventninger og høyere enn inntjeningen for hele 2022.

Feerums rate (14,68 prosent) skilte seg ut i det brede markedet, selskapet ga ikke nye rapporter i ESPI-systemet, men det driver med produksjon og montering av komplekse kornheiser, noe som er mye diskutert med tanke på problemer i bransjen bli jordbruk og flommen av ukrainske varer. Erbud (-6,46 %) og datterselskapet Onde (-5,26 %), notert på Warszawa-børsen, presterte dårlig, noe som førte til at prisene til disse byggefirmaene ble overvurdert mer enn bransjegjennomsnittet.

You may also like

Leave a Comment