Home » Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

by Thure Lindhardt

Julita husker enkeltbilder fra den kvelden. Da hun våknet var Janusz allerede død.Hun var tolv, datteren ba om seks. Men hun reddet dem ikke.

God morgen, jeg drepte en mann

Liggende på en smal seng i en fengselscelle er dette øyeblikket forestilt mange ganger. Helt til du en dag åpner øynene og tenker: Shit, i dag er dagen.

Frihet.

Julitas venner holder en liten fest – kaffe, sjokolade og kake som stasjonen får oppbevare i fengselskjøleskapet. Mange varme ord blir sagt om den kalde ostekaken. — Det er synd du gjør deg klar. Og så overleverer Julita mangaen – laken, tepper, en bolle, en grønn kopp – og innser så at hun virkelig snart er fri.

Det er en kjølig oktoberdag, men det føles også kaldt inne. Det er frykt blandet med glede. Tanker tunge som en grå metalldør som knirker lett og til slutt åpner seg og inviterer til den andre siden av veggen.

Hvordan er det? Og hvordan overlever du? Kulden inne plager meg mer og mer.

Nå er alt gjort over internett og alt Julita vet er hvordan man skriver inn google. Alle snakker engelsk og de sier bare «How are you?». Den enkleste måten å betale for en skinke i en delikatesse er via telefon, men du må kunne bruke berøringsskjermen. Kosmos.

You may also like

Leave a Comment