Home » Wizz Air stenger base på Riga lufthavn

Wizz Air stenger base på Riga lufthavn

by Thure Lindhardt

Det ungarske lavprisflyselskapet Wizz Air vil stenge sin base på Riga lufthavn 3. oktober, meldte flyselskapet.

Samtidig vil Wizz Air fortsette å tilby flyvninger fra Riga til flere destinasjoner, inkludert Dortmund i Tyskland, Kutaisi i Georgia, Eindhoven i Nederland, Bergen og Oslo i Norge, Stockholm i Sverige, Kiev i Ukraina og Sheffield og London i Storbritannia. Flyreiser til Reykjavik flyttes til Vilnius fra 17. desember.

Wizz Air har uttalt at alle berørte ansatte ved Riga-basen vil bli tilbudt muligheter andre steder i Wizz Air-nettverket.

Wizz Airs markedsandel på Riga lufthavn var 6 % i juli i år. Flyselskapet har flydd fra Riga siden 2010.

På dette tidspunktet i 2014 annonserte Wizz Air etableringen av en base i Riga med et fly, ifølge arkivene til LETA-byrået.

Ungarske flyselskaper skal ha annonsert endringer denne uken da de planlegger å utvide flåten fra to til tre fly på Vilnius lufthavn og planlegge flyreiser fra Vilnius til Islands hovedstad Reykjavik og Armeniens hovedstad Jerevan.

Til gjengjeld planlegger flyselskapet «Ryanair» å sette opp en toflybase på flyplassen «Riga». Fra oktober, når den nye basen er klar, vil selskapene til Ryanair-gruppen, inkludert datterselskapet Buzz, operere totalt 95 flyvninger fra Riga på 30 forskjellige ruter per uke.

You may also like

Leave a Comment