Home » Włodarczyk, Nowicki, Fajdek og mange andre! Monument til Irena Szewińska med en verdig rollebesetning

Włodarczyk, Nowicki, Fajdek og mange andre! Monument til Irena Szewińska med en verdig rollebesetning

by Erlend Loe

– Navnet Irena Szewińska forplikter oss til å sikre at rollebesetningen er i absolutt verdensklasse. Allerede i dag kan vi med sikkerhet si at friidrettsfans i Polen ikke kunne drømt om en bedre start på sesongen, og at Zdzisław Krzyszkowiak også vil se de største kjendisene på mange konkurranser – sier Krzysztof Wolsztyński, president for Kuyavian- Pomeranian Athletics Union og direktør for møtet, som ble inkludert i gullbegivenhetene til World Athletics Continental Tour for tredje året på rad.

SE OGSÅ: Polsk kulestøter alvorlig skade. «Inntil da vil du ikke se meg i utsikten.»

Det blir en sterk oppstilling av hammerkastkonkurranser for menn og kvinner. På kvinnekonkurransen i Bydgoszcz vil det være minst tre ganger olympisk mester og fire ganger verdensmester Anita Włodarczyk og bronsevinner fra Tokyo Malwina Kopron og de tre beste spillerne fra siste verdensmesterskap – amerikanske Brooke Andersen, kanadiske Camryn Rogers og Amerikanske Janee» Kassanavoid. Og på toppen av det den talentfulle polakken Ewa Różańska, den nåværende viseeuropamesteren. I herrekonkurransen skal alle tre OL-medaljevinnerne fra Tokyo konkurrere – Wojciech Nowicki, Norges Eivind Henriksen og Paweł Fajdek.

– Oppstillingen av disse konkurransene er helt kosmisk og jeg håper at nivået på konkurransen også vil være kosmisk. Vi klarte å invitere nesten alle toppkonkurrentene fra hele verden, som vil sørge for et flott skue – legger Wolsztyński til.

Det er selvfølgelig ikke slutten, for blant annet blir det også veldig godt castet. Stangkonkurranse, og i Bydgoszcz, i tillegg til den største polske stjernen innen stavhopp, Piotr Lisek, vil også store amerikanere, OL-medaljevinnere fra Tokyo og Rio de Janeiro, Chris Nilsen og Sam Kendricks være til stede. Også i kulekonkurransen vil troppen være veldig sterk fordi stadion er der for dem. Blant andre vil Zdzisław Krzyszkowiak komme amerikanske Joe Kovacs, to ganger OL-toer fra Rio de Janeiro og Tokyo, to ganger mester og to ganger viseverdensmester, en annen amerikaner Josh Awotunde, bronsemedaljevinner ved verdensmesterskapet i Eugene og New Zealanderen Tom Walsh, to ganger olympisk bronsemedaljevinner fra Rio de Janeiro og Tokyo.

– Man kan si at både hammerkastkonkurransene og stav- og kulekonkurransene lover å bli de mest interessante, men også andre konkurranser vil være interessante. Jeg inviterer deg hjertelig til tribunen, spesielt siden det er mange polske idrettsutøvere på startlistene som har vunnet hjertene til fansen den siste tiden, som Adrianna Sułek, Jakub Szymański, Damian Czykier, Michał Rozmys, Anna Wielgosz og Norbert Kobielski – legger Wolsztyński til la til. Organiseringen av det 5. Irena Szewińska-monumentet støttes av byen Bydgoszcz, den lokale regjeringen i Kuyavian-Pommern Voivodeship og selskapene ANWIL SA, InterRisk og Polanik.

Konkurransen i Bydgoszcz avholdes i fjorten disipliner: kvinner skal konkurrere på 100, 200 og 800 meter, en mil, 100 meter hekk og hammerkast, mens menn også løper på 200, 800 og 1500 meter og 110 meter hekk. samt høydehopp, stavsprang, kulestøt og hammerkast. Arrangementet starter kl 17:30, billettsalg er mulig på ebilet.pl-plattformen.

– Kom og hei, for det blir helt sikkert en spesiell kveld på stadion i Bydgoszcz. Vi har mange stjerner på listen vår, både fra Polen og fra utlandet. Jeg er overbevist om at nivået på mange konkurranser vil være veldig høyt og det vil være mange følelser – inviterer Adrianna Sułek, en tikamp fra Bydgoszcz, som i fjor vant sølvmedaljer i innendørs-EM og innendørs-VM.

Arrangørene har laget billetter til attraktive priser, som koster 10, 15 og 20 PLN. Barn under fem år har gratis adgang, unge studenter og studenter samt pensjonister kan bruke rabatterte billetter, det samme kan funksjonshemmede med sine omsorgspersoner. – I tillegg inviterer vi også hjertelig til organiserte grupper som som fanklubber får gratis inngang til møtet. Alt du trenger å gjøre er å registrere deg, og alle detaljer finner du på møtets nettside – sier Wolsztyński.

5. Irena Szewińska-minnesmerket arrangeres 6. juni. Møtet er World Athletics Continental Tour Gold, i likhet med 12 andre møter som vil bli holdt på tvers av fem kontinenter – de første arrangementene i Australia og Botswana er bak oss og flere møter i denne kategorien vil finne sted – i Nairobi, Kenya på lørdag og senere i Japan, Bermuda, USA (to ganger), Nederland, Polen, Finland, Tsjekkia, Ungarn og Kroatia.

pressemelding

You may also like

Leave a Comment