Home » Włodzimierz Koperkiewicz, en kjent og respektert regionalist fra Opoczno, har gått bort

Włodzimierz Koperkiewicz, en kjent og respektert regionalist fra Opoczno, har gått bort

by Gunnar Garfors

Włodzimierz Koperkiewicz, en kjent regionalist fra Opoczno og en utrettelig forsker av historien til vår region, døde i natt (13. november). Han ble 87 år gammel. Begravelsen finner sted lørdag 19. november i St. Bartholomew-kirken i Opoczno.

Włodzimierz Koperkiewicz, en regionalist fra Opoczno, er død

Włodzimierz Koperkiewicz ble født 14. mai 1935 i Opoczno. I september 1942 begynte han å studere ved den generelle skolen nr. 1. Casimir den store i Opoczno, som han tok eksamen i juni 1949 på grunn av okkupasjonen. Fra september 1950 gikk han på State Mechanical Secondary School and Secondary School i Końskie, senere Mechanical and Foundry Technical School i Końskie. Han ble uteksaminert i juni 1954.

Etter endt utdanning fra videregående begynte han å jobbe for jernbanene, som han holdt til 1962. Så gikk han inn i embetsverket. Han tjenestegjorde suksessivt i Końskie, Opoczno og Przysucha, hovedsakelig i veitrafikk. Han forlot årvåkenstrukturene i 1975 som pensjonist.

– Włodzimierz Koperkiewicz var en utrettelig regionalist – husk de ansatte ved Regionalmuseet i Opoczno. – Nesten hele sitt voksne liv var han intensivt engasjert i dokumentasjon og beskyttelse av monumenter i Opoczno-regionen. Han var også involvert i militære kirkegårder, støttet aktivitetene til Regional Museum i Opoczno og stilte ut regionens turistattraksjoner. Han var initiativtakeren til å minnes mange steder, begivenheter og mennesker knyttet til historien til Opoczno og regionen. I mange år hadde han opprettholdt en privat samling av militaria og andre historiske minner og reddet dem fra ødeleggelse. Han har fungert som Social Guardian of Monuments, Guardian of the National Memorial Sites og PTTK Tour Guide, blant andre. Han har mottatt flere priser for sin virksomhet.

På begynnelsen av 1980- og 1990-tallet var Włodzimierz Koperkiewicz også ansatt ved Regional Museum i Opoczno. På den tiden ble det på hans initiativ opprettet en katalog over små sakrale former for Opoczno-regionen, en liste over kirkegårder og en liste over personer knyttet til Opoczno-regionen, som fortsatt brukes i dag. Han var forfatter av en rekke presseartikler og publikasjoner om regionens historie og naturverdiene til Opoczno-regionen.

Kilde: Regionalt museum i Opoczno.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment