Home » World Chess Championship: Uavgjort i det tredje parti Uforglemmelig med Liren

World Chess Championship: Uavgjort i det tredje parti Uforglemmelig med Liren

by Erlend Loe

Russiske Jan Niepomniashchi, som spiller under FIDE-flagget, spilte uavgjort mot kinesiske Ding Liren i tredje parti i sjakk-VM-kampen i Astana. Konkurransens stand – 2:1 for Unforgettable.

På onsdag ble spillerne enige om å dele poenget etter tre timers spill og 30 trekk.

SE OGSÅ: En flott duell for arven etter legenden! Millioner av euro i premiepotten

Magnus Carlsen ga opp å forsvare tittelen i fjor. Den 32 år gamle nordmannen innrømmet at han ikke lenger følte seg motivert til å spille en ny kamp.

Carlsen har vært verdensmester siden 2013 da han detroniserte Viswanathan Anand. Etter det forsvarte han mesterkronen fem ganger i kamper om tittelen, vant igjen med stormesteren fra India (2014), russeren Sergei Karjakin (2016), amerikaneren Fabiano Caruana (2018) og i desember 2021 viste han seg å være en mester bedre enn glem-meg-ikke.

Utfordreren ble slått 7,5:3,5 i finalen og har nå en sjanse til å bli Russlands første verdensmester i sjakk siden 2007. Den siste var Vladimir Kramnik.

Niepomniachchi vant retten til å spille om tittelen igjen på fjorårets kandidatturnering i Madrid, hvor han etterlot syv motstandere i feltet, inkludert Liren, som ble nummer to, og den polske toppmesteren Jan-Krzysztof Duda (syvendeplass).

Spillet mellom Niepomniashchi og Liren består av 14 runder og vil vare til 30. april, med mindre en av rivalene scorer 7,5 poeng tidligere. I tilfelle uavgjort vil vinneren bli avgjort i Fast Track-sluttspillet 30. april.

Premiepotten er på to millioner euro. Vinneren får 60 prosent av det beløpet, taperen får 40 prosent.

PS, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment