Home » World Cup i hurtigløp: Sesongåpning i Stavanger

World Cup i hurtigløp: Sesongåpning i Stavanger

by Erlend Loe

Vi har ventet på returen av hurtigløperkonkurransen i World Cycle i mer enn åtte måneder. Det siste året og de flotte prestasjonene til det hvite og røde laget – fremfor alt sprinterne – gjorde at vi ønsket å oppnå ytterligere suksesser. I den polske leiren advarer de imidlertid mot overoptimisme ettersom formtoppen ventes senere i sesongen. EM og verdensmesterskap er berammet til første kvartal neste år.

«Vi har å gjøre med et år etter OL. Noen konkurrenter begynte å trene senere, så øyeblikket med den mest intensive forberedelsen måtte utsettes. Vi går inn i starten av sesongen, vi trenger tid til å bygge opp toppfart. Det betyr imidlertid ikke at store løp er utelukket, da Stavanger favoriserer de raskeste tidene. Vi har erfarne konkurrenter som vet hvordan de skal komme inn i den riktige racingrytmen,» sa Artur Waś, assistenttreneren til Paweł Abratkiewicz, som er ansvarlig for en gruppe sprintere i det polske laget.

SE OGSÅ: Kamil Stoch har fortalt fansen hele sannheten om Thomas Thurnbichler

Selv startene i Stavanger kan tilnærmes med sentimentalitet – for et år siden tok Kaja Ziomek og Marek Kania tredjeplassen i verdenscupen på 500 meter, kvinne- og herrelaget i sprint tok henholdsvis første- og tredjeplassen. Denne gangen får vi ikke se Ziomek i Norge (han venter barn). Hennes plass i sprintlaget vil bli tatt av Martyna Baran, som debuterer i denne serien. Et nytt ansikt i kortdistanselaget for menn er 24 år gamle Gaweł Oficjalski, som skal spille VM igjen etter en pause på nesten fem år. Styrken til den polske sprinten denne sesongen vil fortsette å inkludere Andżelika Wójcik og Damian Żurek, som vant to individuelle stevner i Tomaszów Mazowiecki forrige uke, og Piotr Michalski, den nåværende europeiske 500m-mesteren.

«Det er vanskelig å si hva du kan forvente i sesongen etter OL. Noen spillere vil stå på sidelinjen mens andre lider av skader. Selvfølgelig har jeg en appetitt på noe mer enn den siste femteplassen sammenlagt, men ingenting for enhver pris,» innrømmet Michalski.

«Det er viktigere konkurranser enn verdenscupen, og planen min er en fireårsplan, og jeg ser neste OL i Milano gjennom fantasiens øyne. Jeg ser ikke på mulige fiaskoer denne sesongen som et drama. Det høres kanskje trivielt ut, men denne gangen vil det være en prosess med å prøve nye løsninger og finne det beste av dem, la han til.

På middels og lang avstand ser vi m.in. Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń og Szymon Palka. Olga Kaczmarek skal konkurrere i verdenscupen i utlandet for første gang og delta i lagløpet sammen med de to første (Natalia Jabrzyk blir reserve).

Artur Waś jobber med det nye trenerteamet som assistent for Paweł Abratkiewicz og veileder for sprintgruppen. En kortdistansespesialist som skilte seg ut for mange år siden, har jobbet med sine tidligere lagkamerater i snart to år. Stedet for neste verdenscup bringer frem gode minner for Wasia, ettersom det var i Stavanger han feiret sine første triumfer som trener, og tok en ellevte pallplass i denne serien for siste gang i karrieren i 2017.

Elevene hans setter stor pris på å jobbe med deg.

«Artur tok med noen kule tekniske elementer til treningen, og jeg tror vi begynner å få det. Han hadde alltid et veldig godt øye for detaljer, og viktigst av alt, rådene hans er spesifikke og forståelige. Under trening sammen som spiller satte jeg alltid pris på tipsene hans fordi de traff blink. Verdenseliten på sprinten er veldig balansert og man må hele tiden se etter muligheter for å forbedre seg. Å jobbe med tekniske detaljer kan hjelpe oss å få en fordel i forhold til våre konkurrenter. forklarte Michalski.

Verdensmesterskapet starter fredag ​​11. november i Stavanger og avsluttes to dager senere.

Tidsplan for internasjonale starter for Polens seniorlandslag:

11-13 nov 2022; Stavanger VM
18-20/11/2022; Verdensmesterskapet i Heerenveen
09.-11.12.2022; Calgary verdensmesterskap
16-18 desember 2022; Calgary verdensmesterskap
06.-09.01.2023; EM i Hamar
10-12 februar 2023; VM i Tomaszów Maz.
17-19 februar 2023; Verdenscup (finale) i Tomaszów Maz.
02-05/03/2023; Verdensmesterskap i Heerenveen

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment