Home » X Slow Food Festival på Sopot-brygga! En helg full av kulinariske opplevelser

X Slow Food Festival på Sopot-brygga! En helg full av kulinariske opplevelser

by Gunnar Garfors

16:00, 20.06.2022 | .

Lørdag og søndag 25. og 26. juni finner den 10. utgaven av Slow Fest sted i Sopot. Vi inviterer til bordene på brygga fra 11.00 til 17.00.

I et tiår har Slow Fest Festival vært veldig populær blant innbyggerne i Tricity og området rundt, og blir ivrig besøkt av turister, matelskere, kulinariske journalister, kulturelle og kunstneriske personer. Den har sine faste beundrere i inn- og utland som besøker Sopot hvert år for anledningen. Denne helgen skal dusinvis av kokker og entusiaster lage mat samtidig ved et langbord på Sopot-brygga, som vil tilberede spektakulære smaksretter. Det kulinariske tilbudet kompletteres av unike småprodusenter fra hele Polen. Dette er en unik mulighet til å smake på uvanlige retter og produkter. Regionale delikatesser inkluderer: syltet sild, marinerte kongler, de beste ostene i verden, kandiserte furunåler, håndverksøl, økologisk vin, brennevin, konjakk, uvanlige alkoholer, juice, syltetøy, bakevarer, oljer, eddiker…

Flere dusin kokker ved ett bord

Festivalen har opparbeidet seg ryktet om et unikt kulinarisk arrangement takket være: plassering, Slow Food-idé, høyt kulinarisk og organisatorisk nivå, god atmosfære og tilgjengelighet. Det er en enestående begivenhet som samler flere titalls kokker (kokker, entusiaster, artister, journalister, bloggere) og titusenvis av gjester rundt ett bord. For besøkende er det en flott mulighet til å kombinere avslapping med å smake på deilige retter.

Listen over festivalpartnere vokser hvert år. I tidligere år, i tidligere utgaver av festivalen, ble følgende kokker laget av Jacek Szklarek, Jasiu Kuroń, David Gaboriaud, Rafał Niewiarowski, Mariusz Kucharczak, Tomasz Jakubiak, Reni Jusis, Tomek Makowiecki, Ania Męczyńska, Irek Wojtccie, Przemysław Bluszcz, Mietek Szcześniak, Michela Lenta og Jacek Karnowski.

Slow Food Filosofi

Festivalen er organisert i samsvar med Slow Food-filosofien, som fremmer en sunn livsstil, beskytter regionale kulinariske tradisjoner og respekterer lokal kultur. Slow Food er verdens største og eldste organisasjon i sitt slag, eller rettere sagt en sosial bevegelse som forener flere hundre tusen kulinariske entusiaster, aktivister, produsenter, forretningsfolk, kultur- og kunstfagfolk. Grunnlagt i Italia i 1986 mot ideen om hurtigmat, har den gitt et sterkt bidrag til historien til matkultur og matproduksjon. Hun var og er en inspirasjon for mange kulinariske tiltak på alle kontinenter.

Kjente restauranter

Festivalen besøkes hvert år av flere titalls anerkjente restauranter fra hele Pommern og flere titalls utstillere/produsenter fra Polen, flere titalls kokker, kunstnere og entusiaster. I år kan besøkende telle: 70 000. Prøveporsjoner, 2 000 kg fisk fra Østersjøen og Atlanterhavet, 500 kg fisk fra kasjubiske innsjøer og elver, 500 kg regionale produkter, 1 500 kg grønnsaker, 1 000 kg frukt, 10 000 porsjoner søtsaker. I tillegg venter smaksprøver, foredrag, konkurranser og kulinariske demonstrasjoner på besøkende.

Hardt i media

Alle polske medier fra den kulinariske industrien skrev om festivalen.

Partnere til arrangementet var og er i mange år:

  • nasjonale og lokale TV-kanaler: Kuchnia +, TVP, TVN, Trójmiasto.pl
  • Aviser og magasiner: Gazeta Wyborcza, Dziennik Bałtycki, Food & Friends, KukBuk, Anywhere, Prestiż
  • Radiostasjoner: Zet, Radio Gdańsk
  • Internettportaler: Trojmiasto.pl, Onet, WP, esopot.pl, en stor gruppe Facebook-brukere og bloggere.

Mediedekningen utvidet seg også til Skandinavia. Kulinariske journalister fra Sverige, Norge, Danmark og Finland var til stede på festivalen. Festivalen ble også omtalt i det internasjonale Slow Food-nettverket, noe som gir arrangementet prestisje og egenart.

X Slow Fest Sopot finner sted helgen 25. og 26. juni fra kl. 11.00 til 17.00.

  • Pris på smakeporsjonen: 5 PLN
  • Priser på festmåltid: 15–45 PLN
  • Produktpriser: etter forslaget

Inngangsbillett til brygga koster 9 PLN (konsesjoner 4,5 PLN)

informasjon: https://www.slowfood.com/, www.slowfestsopot.com.

You may also like

Leave a Comment