Home » Xpeng leverer igjen elbiler i Norge

Xpeng leverer igjen elbiler i Norge

by Thure Lindhardt

Xpeng Motors melder at en andre forsendelse av Xpeng EV-er er på vei til Norge. Det er G3 SUV, totalt 200 enheter. Nyheten følger en vellykket første levering av 100 Xpeng G3 i desember 2020. Alle 200 G3 er allerede solgt til norske kunder.

Global salgsoffensiv

Den nye leveransen markerer et ytterligere steg i Xpengs globale salgsoffensiv. Det var ment å varsle begynnelsen på erobringen av Europa. «Vi er fullt forpliktet til å bygge en internasjonal merkevare med et bunnsolid rykte og samtidig bringe innovative og lokaliserte funksjoner til brukernesa elbilprodusenten.

Leveranser av Xpeng EV-er nådde et rekordhøyt nivå på 6.015 elektriske kjøretøy i januar 2021, en økning på 470 % i forhold til året før og den tredje måneden på rad med rekordstore leveringsvolumer.

De totale leveransene i januar var 3.710 P7 og 2.305 G3. Selskapet bemerket at de første G3-ene som skal eksporteres til Europa vil motta sin første oppgradering av operativsystemet. Dette forbedrer enkelte funksjoner, for eksempel ACC (Adaptive Cruise Control) og LCC (Lane Centering Control) advarsler. Det er også nye funksjoner, for eksempel visse talekommandoer.

XPILOT assistansesystem

I tillegg har Xpeng Motors optimert den avanserte XPILOT-støtten og intelligente Xmart-systemet til G3 basert på kjøreatferden til brukeren.

Europeiske markeder, spesielt de landene som har kommet langt med å ta i bruk elbiler, virker modne for Xpengs smarte elbiler. Kinesiske medier rapporterte i november i fjor at konkurrenten NIO hadde opprettet en utenlandsk forretningsenhet for å begynne å selge biler i Europa innen 2021. Prosjektet kalt «Marco Polo» har som mål å levere 7000 NOK elektriske kjøretøy i Europa innen to år.

Bildekreditt: XPeng Inc.

You may also like

Leave a Comment